Francis Ngannou vs. Tyson Fury ska ha blivit en stor flopp ekonomiskt, detta säger nya rapporter om galans PPV-försäljning.

Francis Ngannou vs. Tyson Fury var en enorm satsning

Matchen marknadsfördes som den största någonsin inom ”crossover” boxning. Snarare än de senaste årens trend med influencers som slåss, var denna mellan en bälteshållare och en tidigare UFC-mästare. Med titeln ”Battle of the Baddest” fördes en intensiv kampanj för att locka intresse till matchen.

Francis Ngannou, som lämnade UFC tidigare i år, hade länge pratat om en match mot Tyson Fury. Men det var först efter att han skrev på för PFL som idéen om ett möte började realiseras. Matchen blev till slut officiell och skulle äga rum i Abu Dhabi.

Dagen innan eventet stod det även klart att matchen skulle vara helt professionell, alltså ingen uppvisningsmatch. En förlust skulle komma att visas på förlorarens matchfacit. Därav ökade intresset då Fury fortfarande står utan en enda förlust i sin karriär.

Galan gästades av flera världsstjärnor, bland annat fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, artiser som Eminem och Kanye West. Men trots alla omständigheter har det nu kommit fram att spektaklet inte lyckades attrahera tillräckligt många tittare.

Galan floppade stort

Sportjournalisten Dave Meltzer rapporterade nyligen att knappt 10 000 TV-tittare beställde en PPV för matchen. Siffornra för streaming var oklara men han kunde säkert bekräfta att det inte var i närheten av varken en genomsnittlig Canelo Alvarez match eller Jake Paul vs. Nate Diaz.

I will have the exact numbers tomorrow, but they were terrible. Way below an AEW PPV. Possibly 10k for TV orders. I will have the streaming tomorrow. It was nothing close to Canelo or Diaz-Paul buys.

Flera fans svarade att de inte var förvånade, bland annat var ett återkommande tema prislappen som låg på 80$ (cirka 874 kr).

No surprise here, no one is paying $80 for one fight.

Francis couldn’t sell PPVs in the UFC, this is no surprise.

Trots det undermåliga tittarsiffrorna lär både Fury och Ngannou fortsätta sina framtidsplaner utan några bekymmer. Den förstnämnde är redan inbokad för en titelmatch mot den obestridda tungviktsmästaren Oleksandr Usyk. Ngannou däremot har bett om ett returmöte mot Fury, något som ännu inte genererat ett svar från boxarens håll.

The post Francis Ngannou vs Tyson Fury blev stor flopp – ”Inte förvånad” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela