Francis Ngannou verkar ha fått det han önskade allra mest i världen.

Francis Ngannou möter Tyson Fury den 28 oktober i Riyadh

Den tidigare UFC-tungviktssmästaren Francis Ngannou kommer att möta den obesegrade boxningslegenden Tyson Fury i en professionell boxningsmatch den 28 oktober i Riyadh, Saudiarabien. Det blir alltså inte en uppvisningsmatch som det tidigare spekulerats.

ESPN var först med nyheten om datumet och platsen för matchen. En minst sagt belåten Ngannou bekräftade matchningen via Twitter:

Never doubt a man with hope and faith.#FuryNgannou | 10.28.2023 | #RiyadhSeason pic.twitter.com/44pfCQgGgq

— Francis Ngannou (@francis_ngannou) July 11, 2023

Engelsmannen Fury har även gett ett pressmeddelande om matchen:

This guy is supposed to be the hardest puncher in the world, but let’s see how he reacts when he gets hit by big GK. I’m looking forward to showing that the Gypsy King is the greatest fighter of his generation. It’s gonna be a fight for the ages.

Ngannou har länge suktat i flera år efter crossovermatchen mot en av boxningens allra största stjärnor då Fury hela tiden varit hans första val för boxningsdebuten. Herrarna har kivats och pikat varandra när det kommer till den potentiella supermatchen i flera år där Ngannou till och med dök upp i ringen efter Furys seger mot Dillian Whyte i augusti förra året i Wembley Stadium. Denna januari valde även utmana Ngannou till en match med 4 uns-handskar under boxningsregler.

UFC har försökt sno matchen not Fury

Ngannous önskan att boxas var droppen när det kommer till att han inte förlängde sitt kontrakt med UFC när han innehade dess tungviktstitel. Detta då UFC-representanterna inte var särskilt stöttande i att låta honom jaga riktigt stora pengar vid sidan av hans kontrakt. Efter att Ngannou blivit kontraktslös och sedan skrivit på för en väldigt lukrativ deal med PFL så har UFC-bossen Dana White försökt hämnas genom att aggressivt lobba för en chans för Jon Jones att möta Fury men möjligheten att möta denne blev till slut Ngannous.

 

 

The post Francis Ngannou vs Tyson Fury har fått ett datum appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela