Nyheter


Fury vs. Ngannou:
Matchkort, tider & allt du behöver

Publicerat oktober 27, 2023

By Philip Dersén

Världens bästa tungviktsboxare Tyson Fury går på lördag upp i ringen för den upphajpade matchen mot förre detta UFC-mästaren Francis Ngannou. Dags för Fury vs. Ngannou

Det är nu på lördag den 28:e oktober som en av årets största tungviktsmatcher går av stapeln. Världens just nu bästa tungviktsboxare Tyson Fury går sin första match för året och det är minst sagt mot en speciell motståndare. Utmanaren Francis Ngannou var tidigare UFC:s tungviktsmästare, men har inte gått en  MMA-match sedan januari månad förra året. Det här blir första gången som han möter en proffsboxare i boxning och det är än så länge oklart om det är en officiell match. 

Det står klart att Tyson Furys VM-titlar inte kommer att stå på spel, men att organisationen WBC har skapat ett specialbälte för just den här matchen. Matchen som tar plats inne i Riyadh Arena i Saudiarabien har fått namnet ”The rumble in Riyadh”. 

Måste ta sig förbi Francis Ngannou

Huvudmatchen är planerad att gå 10 ronder och det finns en intressant aspekt att ta i beaktning. För om bara två månader är Tyson Fury kontrakterad för att gå årets största titelmatch mot Ukrainas stora boxningsstjärna Oleksandr Usyk. Även den matchen är tänkt att ske i Saudiarabien. Därmed är det av största vikt för Fury att inte råka ut för någon skada på lördag som håller honom borta från den kommande VM-matchen.  

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

En gala full av tungviktare

Lördagens gala är full av tungviktare från olika platser på världsrankingen. I en av matcherna gör de brittiska talangerna Fabio Wardley och David Adeley upp om att få närma sig brittiska tungviktstoppen. Ett annat välkänt namn är Furys träningspartner och förre detta världsmästaren Joseph Parker som ställs mot Simon Kean. 

Hela galan sänds på DAZN och säljs som en PPV för 115 kr. 

Fury vs. Ngannou – Matchkort

Huvudkort

Startar klockan 19.00 

Tungvikt: Tyson Fury vs. Francis Ngannou
Tungvikt: Fabio Wardley vs. David Adeley
Tungvikt: Joseph Parker vs. Simon Kean
Tungvikt: Arslanbek Makhmudov vs. Junior Anthony
Tungvikt: Wright Moses Itauma vs. Istvan Bernath

ANNONS

Inlägget Fury vs. Ngannou: Matchkort, tider & allt du behöver dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela