Nyheter


Fyrfaldige svenska mästaren Ewin Ates: ”skulle absolut vilja köra i bur igen!”

november 7, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare



Den fyrfaldige svenska mästaren och världsmästaren i thaiboxning; Ewin Ates, tävlade i helgen på Zone Pro League i Göteborg mot hemmafavoriten Alexandra Andersröd

Det var det tredje mötet med Andersröd och Öresund Muay Thais Ates visade rutin och säkerhet under matchens gång för att sedan kamma hem en seger på enhälligt domslut efter full tid. 

Med tanke på den utdelning som Ates fick i matchen kände hon sig säker på seger när hon inväntade domslutet. 

– Matchen blev ungefär så som jag tänkte mig, berättar Ates för Maximum Sports. Jag har mött Alexandra två gånger tidigare och jag vet att hon är en hård fighter som går framåt och som tycker om att clincha. Jag höll mig ganska bra till min strategi och kände att jag gick vinnande ur slagväxlingarna under matchen.

En av de mest utmärkande aspekterna var Malmöitens boxning – något som hon ser som sitt bästa vapen i triologimatchen. 

– Jag skulle säga att boxningen satt bäst. Min vänster satt bra men jag är också nöjd med att jag kunde sätta mina boxningskombinationer och att majoriteten av de slagen träffade hårt.

Zone Pro League utmärker sig som organisation eftersom det är både MMA och thaiboxning i bur.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Tävla i bur föll sig nog väldigt naturligt för mig”

Det var den första gången som Ates tävlat i bur, men om hon får bestämma så blir det definitivt inte den sista. 

– Det var jätteroligt! Jag gillade verkligen det och skulle absolut vilja köra i bur igen! Det var inget jag tänkte på under matchen så det föll sig nog väldigt naturligt för mig. Jag hann inte träna något i bur inför matchen men jag misstänkte att det skulle passa mig bra.

Om en fighter ska fortsätta ta steg ifrån traditionell thaiboxning och mot den moderna stilen som används i exempelvis ONE Championship så skulle thaiboxning i bur med MMA-handskar vara det nästa steget. 

Medan Ates kände sig som fisken i vattnet i buren så är hon något mer osäker vad gäller MMA-handskar. 

– Jag är inte så säker faktiskt. Det hade kanske passat mig utifrån att jag själv gillar boxningen och det blir en annan impact med tunna handskar, men jag tror att det krävs en del vana och ett annat sätt att fightas när man har tunna handskar.

Ates är något osäker över vad exakt som väntar härnäst när det gäller tävling och thaiboxning. Vad gäller allt utanför buren och ringen så ser Ates fram emot att ta igen tv-tittande och fredagsmys. 

– Just nu siktar jag på tv-soffan och har inget nytt inbokat men jag är öppen för det mesta efter lite vila. Vi får se vad 2024 bjuder på!

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Ewin Ates möta härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Fyrfaldige svenska mästaren: ”skulle absolut vilja köra i bur igen!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela