Nyheter


Gilbert Burns tror inte alls Conor McGregor lyckas i weltervikt: ”Han är färdig”

Publicerat 31 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezEfter ett långt uppehåll kommer superstjärnan Conor McGregor äntligen att återvända till UFC och gör det i welterviktsklassen – något toppfightern Gilbert Burns tror är ett misstag. 

 I en intervju med MMA Fighting berättade Burns att han tror att McGregor kommer klara sig mycket bättre i lättvikt men att han inte kan åstadkomma mycket i weltervikt. 

– När [McGregor] är engagerad i sin träning, ingen whiskey, inga galna grejer, om de låser in honom och han fokuserar på träningen, då är han väldigt farlig, förklarar Burns. Men jag tror inte det är fallet här. Det är [lättvikt]. I [weltervikt] är det en helt annan femma. Vi går runt på 190 lbs, deffade, elaka, möter de bästa killarna i världen, och den här snubben tror att han kommer hoppa ur yachten och slå mig, slå någon i topp-5? Jag garanterar att han inte gör det. 

– Han får gärna försöka, men jag garanterar att vemsomhelst i topp-5 avslutar honom inom tre ronder. Han är färdig. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Möter forne Bellatormästaren härnäst 

I sin nästa match kommer McGregor återvända mot den forne Bellatormästaren Michael Chandler. Först kommer de dock att coacha varsitt lag i nästa säsong av The Ultimate Fighter. I dagsläget finns inget konkret datum för Mcgregor vs Chandler. 

Det blir den första gången McGregor tävlar sedan han bröt benet i ett tredje möte med rivalen Dustin Poirier.

Burns kommer däremot att ta sig an den tvåfaldige titelutmanaren Jorge Masvidal på UFC 287 nästa helg. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Gilbert Burns har rätt om Conor McGregor och hans chanser i weltervikt? 

ANNONS

Inlägget Gilbert Burns skjuter ner Conor McGregors planer i weltervikt: ”Han är färdig” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela