Nyheter


Glädjebeskedet från Anton Turkalj: ”Jag Ska gå en ny fight i UFC”

Publicerat 30 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDe svenska fansen kommer få se lätt tungviktaren från Göteborg; Anton ”The Pleasure Man” Turkalj (8-2), gå en tredje match i UFC!

Detta beskedet kommer direkt från Turkalj själv i en intervju med Aftonbladet

– Jag ska gå en ny fight i UFC i slutet av sommaren, berättar Turkalj. Så allt fokus är på att komma i så bra form som möjligt tills dess.

– Mitt mål är fortfarande att bli den första svensken med ett UFC-bälte.

Det är ännu inte klart vilken gala eller vilket datum det gäller, dock har en UFC-gala ryktats äga rum i Sverige i sommar. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Gjorde UFC-debut på kort notis 

Sedan sin proffsdebut i 2018 var det klart att Turkalj var en kraft att räkna med och en talang att hålla ögonen på. Han radade upp sju raka segrar och fick därmed en chans i Dana Whites Contender Series mot brasilianaren Acacio dos Santos och vann via domslut efter full tid.

Prestationen räckte dock inte för att säkra ett UFC-kontrakt direkt. Istället fick ”The Pleasure Man” chansen att hoppa in på kort varsel i tungvikt mot Jailton Almeida. Numera är Almeida känd som en av tungviktsdivisionens klurigaste grapplers, och Turkalj fick se sig besegrad via submission i den första ronden. 

Därefter återvände Turkalj mot Vitor Petrino i en häpnadsväckande batalj som vann bägge herrar ”Fight of the Night”-bonusen. Dessvärre förlorade Turkaj ett enhälligt domslut efter full tid. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Anton Turkalj möta i sin nästa match i UFC? 

ANNONS

Inlägget Glädjebeskedet från Anton Turkalj: ”Jag Ska gå en ny fight i UFC” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy