UFC:s tidigare dubbelmästare Henry Cejudo är på väg tillbaka in i buren. Enligt uppgifter väntar en drabbning mot en topprankad bantamviktare härnäst.

Henry Cejudo kommer senast från en förlust mot Aljamain Sterling

’Triple C’ har varit frånvarande sedan sin efterlängtade återkomst i maj mot den dåvarande bantamviktsmästaren Aljamain Sterling. Matchen var Cejudos första på över tre år, och han åkte på en förlust via domslut. Efter drabbningens slut utmanade han Sterlings lagkamrat, Merab Dvalishvili, på en match för att se vem som skulle få nästa chans på titeln. Men den före detta mästaren bokades senare för en, numera inställd, match mot Marlon Vera.

För närvarande kommer Dvalishvili från en enhällig domslutsseger över den tidigare mästaren Petr Yan i mars, tidigare i år. Då trodde Dvalishvili att den segern skulle räcka för att ge honom en titelchans. Men efter att Sean O’Malley vann bantamviktbältet i augusti, tidigare i år, började den nykrönta mästaren sikta på en returmatch mot den ovannämnda Vera istället.

Med detta i åtanke verkar det som att en match mellan Cejudo och Dvalishvili är ganska rimlig. Enligt en nylig rapport från Giori Kokiashvili verkade även UFC anse det. På sociala medier avslöjade han att bantamviktarna höll på att komma överens om en drabbning som kommer äga rum i januari, 2024.

Cejudo är tidigare flugviktsmästare och bantamviktsmästare i UFC. Han har även tagit hem ett olympiskt guld i brottning.

The post Henry Cejudo möter topprankad bantamviktare appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela