Herolind Xhafolli är bokad för att gå match på MMA Galla i Danmark.

Herolind Xhafolli går match i Århus

Ett av många namn att visa på stor talang på den svenska MMA-scenen är Herolind Xhafolli. Han debuterade på Zone Pro League 4 i fjol och lyckades där ta hem en vinst via TKO. Nu går han sin andra proffsmatch på danska MMA Galla Vol. 14.

Mot honom ställs nittonåriga Torpal Merjoev, en motståndare han var tänkt att möta redan i juni, som även han har en proffsvinst.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMA Galla (@mmagalladk)

Herolind om kärleken till sporten

Herolind och hans bror Besfort kommer från Malmö och har båda två blivit svenska mästare i MMA respektive boxning. Herolind började träna Judo när han var 10 år gammal men gick sedan över till MMA.

På sidan om sporten jobbar Herolind som ambulanssjuksköterska, ett yrke han är stolt över. Detta berättade han under en intervju med Sydsvenskan.

Att hjälpa människor är obeskrivligt

I samma intervju förklarade han vad kampsporten betytt för honom, hur det hjälpte honom och brodern att hitta en passion i livet och komma varandra närmre.

Ja, men när sporten började involveras mer så försvann det. Det gick från att reta varandra till att stötta varandra. Det gick från att bråka till att påminna varandra om att ”tappa inte handen i den slagväxlingen” eller ”tänk på att ha med benen i dina nedtagningar”.

Han förklarar vidare att han känner sig stolt att få representera Sverige inom sporten han älskar. Tillsammans har han och Besfort representerat svenska landslaget i respektive sporter.

Kärleken till sporten och att göra våra nära och kära stolta. Vi vill också ge tillbaka till samhället. När våra föräldrar kom hit hade de det jättetufft, men Sverige tog emot dem med öppna armar. Det är därför vi representerar Sverige i landslaget. Vi har stor kärlek till vårt ursprung, men vi glömmer inte vårt hem här. Vi är stolta kosovoalbanska svenskar.

The post Herolind Xhafolli går match i Danmark – efter imponerande debuten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela