Hon är framtiden för svensk MMA – Nina Nikolija Milosevic har vunnit SM, EM och VMMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Gymmet GBG MAC har fostrat talanger som Assan Njie, Rami Aziz, Sirwan Kakai, Anton Turkalj, Cornelia Holm och dagens fokus, Nina Nikolija Milosevic. Kimura träffade världsmästaren för att bilda ett porträtt av henne samt klubben som hjälpt henne nå toppen.

Nina Nikolija Milosevic blev världsmästare – Lovande framtid som proffs

Svensk MMA har länge varit mer eller mindre synonymt med huvudstaden. Det är dit fighters vallfärdat för att i sin tur klättra sig uppåt. Men på senare år har det skett ett paradigmskifte, försvunnen är tiden då Stockholm var den enda passagen ut till MMA-världen. Städer som Halmstad, Västerås och Göteborg har alla fått sig sin egna elit.

På GBG MAC har tränaren Joakim Engberg satt sin prägel på den nya generationens fighters. I en liten lokal i Västra Frölunda, utanför Göteborgs innerstad, formas nu framtiden för svensk MMA.

Nina Nikolija Milosevic har samlat på sig bragder runt om i hela världen. Under sin relativt korta karriär har hon samlat på sig SM, EM och VM-guld. Jag besökte GBG MAC för att ställa frågor, filma och på så sätt försöka framställa ett porträtt av Milosevic.

”Vi ska ta över världen snart.”

Det hade regnat under dagen. På gatan speglade grumliga vattenpölar ljuset från industrilokalernas skarpa neonskyltar. Logotyper, funkishus och fasader i plåt distraherade mig från den anonyma dörr som på sidan av ”Väktarskolan” ledde in till GBG MAC.

Jag mötte upp kvällens huvudperson, Nina. Hon visade mig in till klubbens träningslokal. På golvet låg Joakim Engberg, iklädd GI, brottandes med en äldre man. Men i den annars tomma lokalen låg en lättsam stämning. De två pratade och skojade samtidigt som de försökte sätta arm- och halslås på varandra.

Med Nina pratade jag om allt ifrån VM, proffsdebut och hur det är att vara tjej i en annars mansdominerad sport. Se det fulla reportaget med henne nedanför.

The post Hon är framtiden för svensk MMA – Nina Nikolija Milosevic har vunnit SM, EM och VM appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela