Ilir Latifi vinner via enhälligt domslut – Överväger pension från sportenMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Det blev en natt av firande för svenska MMA-fans när Ilir Latifi (16-8, 1 NC) besegrade Aleksei Oleinik (60-17-1) på UFC Vegas 61.

Ilir Latifi utökar sin vinstsvit

Rond 1

En avvaktande start från de två tungviktarna. Oleinik skickar iväg några hård bensparkar, men blir slarvig och Ilir lyckas fånga benet och ta ner honom. Trots att Oleinik ser relativt bekväm ut i guard landar Ilir flera tunga slag i både huvud och kropp. Ilir fortsätter att mata hårda släggor in i revbenen på Oleinik. Båda Ilirs armar är fasthållna, men efter en tids slit lyckas han komma loss för att skicka ytterligare ground and pound. Ett litet jack har öppnat upp precis ovanför Oleiniks högra ögonbryn. Ronden slutar där den tidigt hamnade, med Oleinik på rygg och Ilir ovanpå.

Klar rond till Ilir som ensam stod för i princip all skada, 1-0 lyftkranen.

Rond 2

En långsam överhandshöger undviks av Ilir, som försöker att finta sig till en ingång. Ilir kliver in och skickar en hård höger i magen på Oleinik. Oleinik skickar ännu en höger, men Ilir duckar under och kontrar med en egen högerkrok. Nu har ett jack öppnats vid Oleiniks andra ögonbryn. Ilir gör små blitzar, men inget som orsakar någon märkbar skada. Oleinik prickar Ilir med en magspark. De två clinchar men separerar kort därefter. Oleinik står för pressen och tvingar Ilir att backa. Oleinik missar med en spark och Ilir kapitaliserar med en kontring. Han lyfter Oleinik som återigen hamnar på rygg. Ilir har nu side control och skickar små slag och armbågar. Hårda armbågar från Ilir. Oleinik vänder sig, ger rygg och Ilir sätter några hårda slag i huvudet på honom. Oleinik fortsätter att vrida sig ur men Ilir får tag i hans rygg.

En jämnare rond, men kontrollen togs av Ilir som med relativ enkelhet kontrollerade slutet av ronden. 2-0 Ilir.

Rond 3

En trött Oleinik behövde hjälp upp från sin stol. Oleinik fortsätter att gå framåt men Ilir fortsätter att skicka jabbar och slag för att hålla distans. Oleinik letar clinch men Ilir backar. En hård benspark får Ilirs ben att lyfta från marken. Ilir fintar en nedtagning, Oleinik nappar och går i golvet för att försvara. Han ställer sig upp igen och börjar direkt gå efter Ilir. Ilir lyckas pressa upp Oleinik mot buren. Oleinik håller tag i Ilirs vänstra hand men får ta emot några hård slag från högran. De två separerar men Ilir får snabbt upp Oleinik mot buren igen. De separerar. Nu inne i sista minuten och Oleinik börjar jaga Ilir, istället blir han vårsslös och Ilir lyckas få ner honom. Olienik ställer sig upp men Ilir har rygg.

Ännu en tydlig rond till Latifi.

Resultat

Ilir Latifi besegrar Aleksei Oleinik via enhälligt domslut (30-27 x 3)

Ilir Latifi överväger pension

Under intervjun efter matchen berättar Ilir att han överväger att pensionera sig från sporten. Han avslöjar att detta var den sista matchen på hans kontrakt och med åldern i åtanke, vet han inte vad som ligger framför honom. Han berättar att det är så små marginaler som avgör ens framtid i MMA och att det inte blir mindre sant med åldern.

Om detta är sista gången vi ser Ilir i buren, vad tar ni med er som ert bästa minne från hans karriär?

The post Ilir Latifi vinner via enhälligt domslut – Överväger pension från sporten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela