Nyheter


IMMAF: Rafael Kveldstad förlorar kontroversiellt domslut i VM-final!

Publicerat 16 februari, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezAllstars Training Centers Rafael Kveldstad var den enda svensken att ta sig till final i IMMAF World Championships 2022. 

Han tog sig dit efter en poängseger mot Finland och sedan en snygg submissionvinst över Bulgarien. I finalen väntade den tjeckiske Europamästaren Tagir Machmudov

Det blev en jämn tillställning där tjecken inledde starkt och hade flera bra positioner. I den andra ronden började Kveldstad ta över, tog motståndarens rygg och var nära på att avsluta med en rear naked choke.

I den tredje ronden inledde Kveldstad med en spinning back kick som ledde till att han hamnade på botten. Svensken tog sig dock ut, vände position och hamnade på topp där han träffade med mindre slag till ronden tog slut. 

Efter matchen tilldelades Machmudov ett delat domslut med siffrorna (29-28, 28-29, 29-28). 

Den engelske kommentatorn Dean Middhat ansåg att Kveldstad hade gjort nog för att vinna och var förbryllad över domslutet. 

Kveldstad vinner dock silver för Team Sverige i årets VM. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tycker du Rafael Kveldstad borde ha vunnit domslutet i finalmatchen i IMMAF World Championships? 

ANNONS

Inlägget IMMAF: Rafael Kveldstad förlorar kontroversiellt domslut i VM-final! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy