Artikeln är ett samarbete. Letar du efter dagens bästa speltips? Du kan hitta speltips hos Unknown Betting.

Efter det blixtrande huvudkortet häromhelgen som avrundades med Pereiras omdiskuterade avslut av Prochazka är det dags att blicka mot nästa numrerade gala. Den 17 december riktas strålkastarna mot Las Vegas för årets sista UFC-gala.

Sist ut är Leon Edwards, som ska försvara welterviktsbältet mot stöddiga Colby Covington, som senaste åren nöjt sig med en årlig match. Knäckfrågan är – hur bra är Leons nedtagningsförsvar, och hur bra striking har brottaren Colby? Vi minns hur Edwards blev fasthållen av Kamaru Usman under deras första möte (och den där huvudsparken matchens sista minut, som avslutade Usmans välde). Har Leon Edwards gjort sin hemläxa i brottning, och är risken att han blir avvaktande på fötterna i rädsla för Colby Covingtons nedtagningar?

TITELMATCH I FLUGVIKT, ALBAZI FÅR VÄNTA
Det har varit stiltje på flugviktstoppen medan de fyra (!) titelmatcherna mellan Moreno och Figueiredo utspelat sig. Vid sidan av spelplanen har Alexandre Pantoja tålmodigt bidat sin tid, i juli lyckades han ta flugviktsbältet från Brandon Moreno efter ett delat domslut (som kritiserats hårt).

Nu är det fjärderankade Brandon Royval som får titelchansen efter två övertygande förstarondsavslut. Lite snopet för den tredjerankade svenskiraniern Amir Albazi, som är obesegrad i fem raka UFC-matcher. Många trodde att Albazi och Royval skulle mötas för att kvala om titelchansen mot Pantoja.

WONDERBOY STÄLLS MOT OTÄCKT HAJPTÅG
Publikälsklingen Stephen ”Wonderboy” Thompson syns också på huvudkortet. Det blir ingen lätt dag på jobbet. I skrivande stund är han kortets största underdog mot kazakiska undret Shavkat Rakhmonov, som avslutat alla 17 motståndare han ställts mot i proffskarriären. I UFC har han avslutat med två giljotiner, två rear-naked choke och en snurrspark. Nu är frågan om Wonderboy klarar det som varken Geoff Neal eller Neil Magny lyckades med – att vara nog kvick på fötterna för att överlista Rakhmonov. De senaste åren har domsluten duggat tätt för Wonderboy, som ofta råkar dra det korta strået när han ställs mot divisionens starka namn. Nu har han repat sig efter fjolårets kämparvinst mot Kevin Holland, matchen nominerades till Årets fight.

PUBLIKFAVORITEN PADDY MÖTER FÖRLUSTTYNGA FERGUSON
Det blir en publikmagnet när gamla gardet ställs mot färskt blod. Den snäppet slitna legendaren Tony Ferguson har åkt på sex raka förluster, men fräser åt de som tycker att det är dags för honom att pensionera sig. Nu vill han bevisa sig mot brittiska kufen Paddy ”Paddy the Baddy” Pimblett, importerad från Cage Warriors och uppbackad av hängivna fans, som försöker ordna sin femte raka UFC-seger. Som parentes kan tilläggas att Paddys domslutsseger över Jared Gordon ansågs vara rena rånet, och en förlust mot Ferguson skulle vara bensin på brasan för kritikerna som menar att Paddy Pimblett inte riktigt håller måttet i lättviktstoppen.

Huvudkortet inleds av kompetenta Vicente Luque, som är en ständig närvaro i welterviktstoppen och jämt omges av sorl om titelchanser. Han ställs mot hajpade och obesegrade Ian Machado Garry.

MISSA INTE DETTA PÅ UNDERKORTET
Det är också värt att bänka dig framför underkortet, där du ser en matchning mellan Josh Emmett som slår skrämmande hårt, och Giga Chikadze som sparkar stenhårt.

Duktiga strikern Irene Aldana vill ha upprättelse efter att ha dominerats av Amanda Nunes, på andra sidan buren väntar BJJ-svartbältet Karol Rosa.

Det blir också intressant att se Cody Garbrandt, som ju såg gudomlig ut när han plockade bältet från Dominick Cruz under 2016, men blivit totalt tillplattad under åren som gått. Garbrandt ställs mot revanschsugna Brian Kelleher, som två gånger på raken blivit utstrypt i första ronden.

SÄNDNINGSTIDERNA OCH DET FULLSTÄNDIGA KORTET
Den 17 december är det dags. Be en liten bön till sjukdoms- och skadegudarna om att de ska benåda UFC 296 och låta matchkortet vara intakt, för just nu ser galan ut att vara värd en nattvaka. Underkortet startar efter midnatt svensk tid, klockan 03 under natten mot söndagen beräknas huvudkortet börja, framåt 06-tiden på söndagsmorgonen väntas huvudmatchen.

Huvudkort
Weltervikt, titelmatch – Leon Edwards vs. Colby Covington
Flugvikt, titelmatch – Alexandre Pantoja vs. Brandon Royval
Weltervikt – Shavkat Rakhmonov vs. Stephen Thompson
Lättvikt – Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett
Weltervikt – Vicente Luque vs. Ian Machado Garry

Underkort
Fjädervikt – Josh Emmett vs. Giga Chikadze
Bantamvikt – Irene Aldana vs. Karol Rosa
Bantamvikt – Cody Garbrandt vs. Brian Kelleher
Flugvikt – Casey O’Neill vs. Ariana Lipski

Tidigt underkort
Lätt tungvikt – Alonzo Menifield vs. Dustin Jacoby
Tungvikt – Martin Buday vs. Shamil Gaziev
Flugvikt – Tagir Ulanbekov vs. Cody Durden
Weltervikt – Randy Brown vs. Muslim Salikhov

Inlägget Inför UFC 296: Edwards vs. Covington dök först upp på Fighter Magazine.

Dela