Nyheter


Inför VM 2023: Här är det svenska MMA-landslaget!

november 14, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: IMMAF, Chris ÖnnerbyNästa vecka drar MMA-VM igång i Tirana, Albanien och det svenska MMA-landslaget är nu fullt utrustat och redo att jaga medaljer! 

Förra året var det en stark trupp som skickades till Serbien för VM där det svenska landslaget slutligen kammade hem tre brons och ett silver. Det var dock många som ansåg att Rafael Kveldstad förtjänade att vinna domslutet i final, men det var hans domare som fick det kontroversiella delade domslutet. 

Landslaget är något mindre än det varit tidigare år eftersom de nordiska mästerskapen ägde rum endast två veckor innan och Sveriges deltagande i VM blev bekräftat relativt tätt inpå. Flera fighters är dessutom utomlands på träningsläger.

Spana in den fullständiga listan nedan och lär känna det svenska MMA-landslaget! 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Möt det svenska MMA-landslaget! 

52,2 Senior Astrid Vikgren

Fighter Centres Astrid Vikgren är en slipad grappler som vann silver i MMA-EM förra året. Sist hon tävlade i bur var på Battle of Botnia tidigare i år där hon besegrade finska Pia-Marja Huhtamaki via submission. 

56,7 Senior Hanna Palmqvist

GBG MAC:s Palmqvist dundrade in på MMA-scenen med en imponerande seger över Jessica Anderson och segertåget har rullat på stadigt sedan dess. Palmqvist har vunnit brons i både EM och VM förra året. Blir det tredje gången gilt vad gäller göteborgarens guldjakt? 

56,7 Senior Arsen Tuganov

Under EM 2022 vann Gävlebrottaren Arsen Tuganov sin första match via avslut i den första ronden men förlorade sedan mot Artem Melkumian – som gick vidare till att vinna guldet. 

Tuganov har sedan dess radat upp fina segrar mot Bamdad Behzadi och Morad Muhyaddin.

61,2 Senior Millie Eriksson

Millie Eriksson har åstadkommit mycket inom A-klass-MMA med vinster över världsmästarna Bezhan Mahmudi och Nikolija Milosevic med flera. Hon har också vunnit ett World Cup-guld 2021 och VM-silver 2018. 

Det återstår troligtvis inte mycket tid innan Eriksson tar klivet till proffs men ett VM-guld hade varit ett galant slut på A-klasskarriären.

61,2 Senior Sahand Shokohi

Vi återvänder till Göteborg och Fighter Centre där vi finner Sahand Shokohi – femfaldig svensk och tvåfaldig nordisk mästare i judo! Han säkrade en stor vinst över Hassan Atayi på Wolf Fight Promotion 4 och vann MMA-SM i år för att säkra en plats i landslaget. 

61,2 Junior Liam Pitts

Det råder inget tvivel om att Allstars Liam Pitts klivit ur sina föräldrars skugga och han har skapat ett respekterat namn för sig själv i MMA. Med imponerande vinster över Enes Ahmemulic och Andreas Forsberg har Pitts etablerat sig som en äkta MMA-talang. 

Det finns inget SM för juniorer men Pitts har utmärkt sig som en äkta MMA-talang och han har mycket god chans att kamma hem medalj.

70,3 Senior Viktor Mangs

SM-finalsiten Viktor Mangs har slagit igenom med stora segrar i år över toppfighters som Anton Ringvall, Anton Hellström och Randy Fungula

Allsidig, kraftfull och stenhård, Mangs första vända i landslaget kan visa sig vara något utöver det vanliga. 

77,1 Senior Sebastian Palacio Gomez

Örebro Fight Gyms Sebastian Palacio Gomez är den enda som har slagit Alexander Håkansson och bragderna tar inte slut där! Med ett SM-silver, vinster över Christian Hansen och Ola Jacobsson och all potential i världen så är förhoppnignarna höga inför Gomez debut i landslaget. 

83,9 Junior Rafael Kveldstad

Rafael Kveldstad är utan tvekan en av Sveriges hetaste A-klasstalanger i dagsläget. IMMAF:s kommentatorer ansåg att han förtjänade segern i VM-finalen mot Tagir Machmudov men förhoppningsvis har det skapat revanschkänsla för Allstarsfightern. 

Han är svensk MMA-mästare, titelhållare i Cage Warriors Academy South East och har segrar över Alfred Olsson samt Bayram Mehmed med flera. 

93 Senior Najib Adam Morlah

Allstars Najib Adams Morlah må vara något ny till MMA-scenen men hans dominanta segrar över Erik Olofsson och Diego Lopez har säkerställt hans plats i landslaget i lätt tungvikt. 

Divisionen är inte lika befolkad som exempelvis lättvikt så trots Adams relativa oerfarenhet så talar hans talang för sig själv och ”The Silverback” har en mycket god chans att återvända till Sverige med medalj.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Inför VM 2023: Här är det svenska MMA-landslaget! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela