IMMAF är nära att gå i konkurs, detta efter att budgeten för 2023 redan är spenderad.

Krisläge i IMMAF

Det Internationella MMA-förbundet befinner sig just nu i ett brinnande krisläge. Det är nu mars månad och budgeten för hela 2023 är redan spenderad. I ett läckt brev från svenska ex-fightern och förbundets grundare, August Wallén, förklaras det att organisationen befinner sig i ”substantiell” skuld samt att en stor andel anställda sagt upp sig.

Under VM i Serbien gav en enhällig styrelse Wallén möjligheten att genomföra en utredning. Syftet var att komma till botten med de olika beslut som lett till att pengarna bränts igenom på så kort tid. Här kom dock ytterligare en skandal till ytan då Wallén fick detta mandat indraget och rollen gick istället till en av de som röstat i styrelsen.  En ”demokratisk kris” skriver Wallén i sitt brev.

Wallén fortsätter med att klargöra sin lojalitet till medlemmarna samt atleterna associerade med IMMAF. Han meddelar att han därav tänker genomföra sin undersökning oavsett, och att resultatet lämnas in för vidare granskning. Därefter får ett beslut tas av överordnade för att kunna avgöra organisationens framtida styrning.

Se hela brevet nedanför:

Högt positionerade säger upp sitt samarbete med IMMAF

Samtidigt som den ekonomiska krisen är i full gång har flertalet anställda sagt upp sina roller inom IMMAF. Bland annat laddade domaren Marc Goddard upp ett officiellt uttalande på sin Twitter, där han förklarade att han inte längre kan representera det som förbundet idag blivit.

Please note & Thank you! pic.twitter.com/1d9dBEyFbN

— Marc Goddard (@marcgoddard_uk) March 8, 2023

Framtiden för internationell MMA

IMMAF har sedan 2012 anordnat tävlingar för amatörer runt om i världen. De är ansvariga för VM varje år, samt flera tävlingar för yngre fighters. I augusti är ungdoms-VM schemalagt men med rådande situation i åtanke är det högst tveksamt om det blir av.

Vid en eventuell konkursansökan finns alternativet ”Global Association of Mixed Martial Arts” som, likt IMMAF, är ett förbund ämnat åt MMA på internationell nivå. Det är inte omöjligt att de kliver fram och blir den huvudsakliga scenen för amatör-MMA i världen framöver.

The post Internationella MMA-förbundet påväg att gå i konkurs – svenska grundarens brev läckt appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela