Talangen Liam Pitts tog karriärens hitintills mest imponerande seger under helgens gala Allstars Fight Night 2. I publiken så fanns mamman Laila Bagge och Kimura fick en pratstund om sonens bragd.

Laila Bagge – ”Man måste älska det”

Radioprataren och musikprofilen Laila Bagge befann sig i publiken på Allstars Fight Night 2 under helgen. Där hon såg sonen Liam Pitts besegra Andreas Forsberg genom submission i den andra ronden. Kimuras Simon Tingberg kunde senare intervjua en stolt mor.

Han var grym jag är så stolt.

Laila berättade vidare hur hårt Liam kämpat för det här och den respekt hon själv känner för alla fighters som dagligen kämpar hårt för sina mål.

Han har tränat väldigt hårt. Man måste älska det. Jag tror att alla fighters som fightas måste älska det dom gör. För att nå det här momentet så krävs det väldigt mycket slit. Jag vill verkligen hylla alla som gör det här. Alla som tränar inte bara en gång om dagen utav två gånger om dagen. Ja det är en livsstil. Och älskar man det inte så går det inte!

Liam kunde själv efteråt i en intervju med Kimura berätta att han nu vill gå nästa match som proffs.

”Stannar man av så utvecklas man inte”

Trots att Liam är obesegrad i karriären så är han ofta självkritisk till sina insatser och är känd för att sätta höga krav på sig själv. Något som hans mamma anser är en bra egenskap hos sonen.

Nej men jag tycker att det är bra att man är självkritisk. Det gör jag. Det är så man blir bättre. Varje gång så ska man se vad man kan göra bättre. Stannar man av så utvecklas man inte. Jag gillar att han är självkritisk. Absolut så ska han kunna klappa sig på axeln och kunna säga att det där gjorde jag bra men också att det där kunde jag ha gjort bättre.

På den avslutande frågan hur man känner som mamma när man ser sin son i buren så är det blandade känslor medger Laila.

Ja det är ju haha lite nervöst och sådär. Men det är kul också.

För sin insats i helgen så vann Pitts en bonus på 20 000 kr från organistsonen.

The post Intervju med Laila Bagge efter Liam Pitts vinst – ”Man måste älska det” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela