Nyheter


Isländske Gunnar Nelson håller nu två imponerande rekord i UFC!

Publicerat 23 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen isländske welterviktaren Gunnar ”Gunni” Nelson (19-5-1) fick en minst sagt lyckad återkomst till vinstkolumnen på UFC 286 i helgen. 

Efter ett års frånvaro från UFC återvände Nelson mot den vilde och oberäknelige amerikanske strikern Baryan Barberena

Det var riskabelt att utmana Barberena på fötterna men Nelson, som är en briljant grappler med svart bälte i BJJ, hade tålamod och tog ned matchen till mattan när han fick chansen.

Väl på kanvasen var det bara en tidsfråga innan Nelson tog sig till mount och låste ut motståndaren med en perfekt armbar. 

I samband med segern håller nu Nelson rekordet för flest antal submissionvinster i UFC:s welterviktsdivision med sju – vilket även slår submissionspecialsiten Demian Maia som sitter på delat andraplats med sex submissionvinster i viktklassen. 

Utöver det har Nelson även rekordet för högst procent träffsäkerhet i divisionen d han träffar med 60.5% av sina slag. Matt Brown är på andraplats med 55.3. Legendaren Georges St-Pierre är på femteplats med 53.3% träffsäkerhet och den forne mästaren Kamaru Usman har 52.2% träffsäkerhet. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Inne på första vinstsviten sedan 2017 

Nu när karriären är i full rullning har Nelson hamnat på rätt spår. Inför UFC 286 hade han förlorat två utav sina tre tidigare matcher i UFC. Förvisso var de mot elitfighters som Gilbert Burns och den nuvarande mästaren Leon Edwards

Med segrar över Barberena och Takeshi Sato innan dess har nu Nelson sin första vinstsvit i UFC sedan 2017 då han hade två raka segrar över Albert Tumenov och Alan Jouban

Nelson är inte rankad bland UFC:s topp 15 welterviktare med med sina rekord i divisionen och nya vinstsvit lär toppmatcher lura runt hörnet för den isländske hjälten. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Gunnar Nelson möta härnäst? 

ANNONS

Inlägget Isländske Gunnar Nelson håller nu två imponerande rekord i UFC! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy