UFC 293 har länge stått utan en huvudmatch, men snart verkar det bli ändring på det. Enligt uppgifter kommer mellanviktsmästaren Israel Adesanya toppa kortet.

Israel Adesanya sätter mellanviktsbältet på spel

Enligt Spinnin Backfist kommer Adesanya ta sig an Sean Strickland i samband med UFC 293 och endast ett par detaljer återstår innan matchningen kommer offentliggöras av UFC.

Adesanya, den regerande mellanviktsmästaren, kommer senast från en imponerande seger över Alex Pereira i samband med UFC 287, där han återtog sin titel. ”The Last Stylebender” står med ett totalt matchfacit på 24 vinster och 2 förluster, i sin professionella karriär.

UFC 293 äger rum den 10 september på Allphones Arena i Sydney, Australien

Sean Strickland är en rubrikernas man

Strickland har en pågående vinstsvit med två raka segrar. I sitt senaste framträdande säkrade han en TKO-seger mot Abusupiyan Magomedov. Amerikanen tycker om att dela med sig av sina åsikter och har upplevts som kontroversiell av vissa fans, fighters och utomstående.

Bland annat delade han nyligen med sig av sina tankar om att kvinnor inte borde få rösta i allmäna val. Någonting som snappades upp av svensk mainstreammedia. Vid ett tillfälle berättade Strickland om hur han har förhoppningar om att, någon gång, döda en motståndare inne i biuren. Någonting som svensk-norska Jack Hermansson valde att kritisera. Han står med ett totalt matchfacit på 27-5-0.

The post Israel Adesanya möter kontroversiella fightern under UFC 293 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela