Nyheter


Jonny Touma klar för titelmatch: ”Jag är hungrigare och mycket mer aggressiv”

Publicerat 2 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är Jonny Touma redo för comeback – och karriärens hittills största match!

Foto. Tomasz PiwinskiNu är det äntligen klart: den svenske MMA-mästaren Jonny Touma (5-1) kommer att gå titelmatch i UAE Warriors och utmanar den regerande mästaren Nawras Abzakh (10-4)!

Beskedet kom via UAE Warriors officiella kanaler. Galan äger rum på UAE Warriors 37 söndag den 26 februari.

Sist Touma tävlade var på Fight Club Rush 14 där han på kort notis tog en riskabel match mot den sena inhopparen Safi Husseini. Touma var dock iskall, kylig som nordpolen, och såg knappt ut att börja svettas under de drygt fyra och en halv minuterna som krävdes för att strypa ut Husseini i den första ronden. 

Sedan dess har Touma hållit sig sysselsatt med annat. Han harbland annat skaffat ett nytt jobb flyttat in i en ny lägenhet. Han har dock varit redo, bytt gym till Allstars Training Center och är nu redo för karriärens tuffaste utmaning. 

– Det är klart att det är motiverande att få slåss om ett bälte och att testa mig mot en tuff, erfaren motståndare, berättar Touma i intervju med Maximum Sports. Men jag ser det inte som annorlunda än någon annan match, jag går alltid all-in oavsett vem jag möter.

Abzakh har varit i UAE Warriors i flera år och upplevde blandade resultat i bantamvikt inledningsvis. Han har bland annat förlorat en ensidig match mot den obesegrade Malmöstjärnan Ali Taleb

Sedan Abzakh bytt viktklass till fjädervikt är han dock obesegrad med tre raka segrar  inklusive seger i match om den vakanta flugviktstiteln. 

Det må vara Toumas mest erfarna och högst rankade motståndare hittills, men svensken ser tydliga fördelar med sin fightingstil. 

– Han är tuff och erfaren som sagt, lite mer teknisk än mina senaste motståndare, säger Touma. Han gillar att grapplas och hota med mycket submissions som jag ser som hans styrka. Men jag är hungrigare och mycket mer aggressiv i min fightingstil vilket jag tror kommer gynna mig i den här matchningen. Jag tror jag är bättre på fötterna , mer explosiv och är inte rädd för att ta de till marken med honom heller. 

Läs mer: Maximum Sports går ihop med Frontkick och Käftsmällspodden!

Återkomst till Sverige? ”Med rätt erbjudande kan allt hända”

Hittills har Touma gått fem utav sina sex proffsmatcher i Sverige, majoriteten i Fight Club Rush (FCR).

Det råder inget tvivel om att stora organisationer och galor utomlands är vad som väntar för Touma. Det är en stor vinst för svensk MMA men samtidigt något av en förlust för de svenska fansen, som anammat Touma som en av landets stigande stjärnor och som gärna velat se honom tävla mer på hemmaplan. 

Medan Touma är väldigt nöjd i UAE Warriors så stänger han inte dörren för framtida matcher i Sverige. 

– Jag gillar hur UAE Warriors arbetar som organisation och trivs väldigt bra där, dom tar verkligen hand om sina fighters och sköter allt väldigt professionellt, säger Touma. Men med det sagt så vet man aldrig, med rätt erbjudande kan vad som helst hända! 

Oavsett vad som sker inom den närmsta framtiden så är det som sker mot slutet av månaden enormt. Sverige kan få ännu en MMA-mästare och en prestigefull sådan då UAE Warriors är den största organisationen i Mellanöstern. 

Ett högt tempo och allsidig prestation kan alltid förväntas när Touma stiger in i buren. Härnäst utlovar han dock något utöver det vanliga. 

– En hungrig, motiverad och ännu mer utvecklad Jonny Touma som är redo för att ta nästa steg!

Vinner Jonny Touma titeln i UAE Warriors? 

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

 

ANNONS

Inlägget Jonny Touma klar för titelmatch: ”Jag är hungrigare och mycket mer aggressiv” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela