Nyheter


Josefine Knutsson totaldominerar i sin första match i UFC

Publicerat 16 september, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezSvenska Josefine ”Thunder” Knutsson (6-0) gick i natt sin första match i UFC i natt och tog sig an amerikanska Marnic Mann (6-1). 

Damerna ställdes mot varandra i den allra första matchen på Noche UFC. 

Efter att ha känt av distansen träffade Knutsson med en fin kombination och lyckades vända ett nedtagningsförsök för att få topposition och träffade sedan med flera slag på marken. De tog sig upp på fötterna igen men ”Thunder” fortsatte briljera på fötterna och fick topposition än en gång och tog sig till mount. Svenskan träffade med flera armbågar men inte nog för att avsluta matchen. 

Återigen inledde Knutsson fint på fötterna och träffade med ett hårt knä. I clinch träffade Knutsson med hårda knän och armbågar. ”Thunder” tog det till marken igen och avslutade ronden i mount med armbågar, men än en gång inte nog för att avsluta matchen.

Knutsson fortsatte leda dansen på fötterna i den tredje ronden, clinchade och fick nedtagningen. Mann tog sig upp men blev snabbt nedtagen igen och fortsatte ta emot slag och armbågar från Knutsson. 

Efter tre ronder segrade Knutsson med domarsiffrorna 30-24, 30-25, 30-27

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Fick slutligen chansen i UFC

Som trefaldig svensk mästare samt världsmästare i thaiboxning råder det inget tvivel om att Knutsson kan striking. Sedan sin MMA-debut i mars 2021 har Knutsson briljerat med imponerande segrar över fighters som Lanchana Green

Knutsson har också vunnit matcher i Road to the UFC och kunde senast säkra en dominant seger över Isis Verbeek framför UFC-chefen Dana White på Contender Series.

Trots att hon hyllades på alla håll och kanter blev Knutsson inte tilldelad ett UFC-kontrakt. Kort därefter fick dock Knutsson chansen att hoppa in på kort notis för att göra sin UFC-debut. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om Josefine Knutsson på Noche UFC?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine Knutsson totaldominerar i sin första match i UFC dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela