Nyheter


Josefine Modig öppnar upp om succédebuten: ”Älskar att slåss”

Publicerat 13 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik ”Pärlan” PerssonI helgen på Fight Club Rush (FCR) 17 gjorde svenska Josefine Modig (1-0) sin proffsdebut i ett andra möte med Nina Back – efter att de hade mötts i finalen i IMMAF World Cup 2021. 

Matchen inleddes i ett hårt tempo på fötterna men efter att ha fångat en spark tog Modig matchen till mattan där hon fann en rear naked choke som hon ströp sin motståndare medvetslös med. 

Nu när allt har lagt sig har Modig öppnat upp om succédebuten. 

– Det känns bra faktiskt, det var också att man blir så nervös, speciellt mot Nina som är så duktig, säger Modig till Maximum Sports systersida Frontkick.online. När man inte har gått in i buren på så länge tänker jag: ”MMA, kan jag ens det?” Men fick det svart på vitt att jag har MMA-skills ändå. Det var mer det som var skönt. Skönt att gå in i buren och känna att jag älskar detta; varje gång känner jag att fan jag älskar att slåss. 

Mötet med Back skedde drygt ett år efter Modigs ursprungliga planerade proffsdebut. 

Att ta klivet från A-klass till proffs kan kännas utmanade för många, men för Modig kändes det både rätt och enkelt. 

– Egentligen var det ingen skillnad mot en annan MMA-match, lika nervigt. Jag kan gå in gå in på en BJJ-tävling i någon liten by och bli pissnervös. Nu känner jag faktiskt att MMA blir mindre press och känner mer press på min grappling. Det var det samma känsla att fajtas som proffs som amatör men handskarna och slagen var mycket skönare och skönt att köra utan benskydd.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kommer inte tävla i MMA förrän nästa år

Under det senaste året har Modig flyttat från Kalmar till Norge och hon har utan tvekan skapat ett namn för sig själv inom grappling. Hon har vunnit flertalet medaljer i högprofiltävlingar runtom i världen – något som bäddade för hennes submissionvinst på FCR 17. 

I dagsläget så tränar dock Modig på ett BJJ-gym som inte har MMA i utbudet. 

Härnäst planerar Modig att fortsätta slipa på sina grapplingkunskaper. Trots det briljanta resultatet från debuten så vill Modig se till att hon är mer förberedd för MMA när hon väl kliver in i buren nästa gång. 

– På torsdag om två dagar åker jag för tävla i ADCC i Polen, men jag råkade anmäla mig i fel kategori, jag har anmält mig i avancerad istället för Pro, samma sak samma regler. Jag försöker ändra det. Den 23 september blir det BJJ-SM i Malmö, med GI. Sedan i slutet av året siktar jag på EM och VM i No-GI. Så det är mycket på schemat.

– Jag skulle vilja ha ett mer seriöst camp inför nästa MMA match. Har för mycket på schemat för att gå mer MMA i år.

Oavsett när Modig återvänder till MMA så har hon utan tvekan etablerat sig på den nordiska MMA-kartan och fansen längtar efter hennes andra framträdande. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Josefine Modig ställas mot i sin nästa match? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Josefine Modig öppnar upp om succédebuten: ”Älskar att slåss” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela