Nyheter


Josefine ”Thunder” Knutsson: Om UFC-kontraktet och debuten om två veckor!

Publicerat 30 augusti, 2023

By Sofia GembelÄntligen är det otroliga Josefine ”Thunder” Knutssons tur att briljera i UFC!

För drygt en vecka sedan såg vi Knutsson säkra en dominant seger över Isis Verbeek på Dana Whites Contender Series. Hon levererade en stark prestation och många trodde att hon skulle skriva kontrakt med UFC efter vinsten. Men till mångas förvåning och besvikelse blev det inte så.

Men detta ändrades snabbt, för nu står hon med UFC-kontraktet i handen!

I en exklusiv intervju med Maximum Sports delar Knutsson med sig av sina tankar kring kontraktet och hennes motståndare som hon ställs mot om drygt två veckor.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag är obeskrivligt glad”

Knutsson är en aning självkritisk och blev chockad över att hon redan fick UFC-kontraktet i handen, hon trodde det i alla fall skulle dröja några månader.

Men som hennes tränare Sanja Trbojevic säger, det är inte konstigt i och med att hon precis har gått match i Contender Series och dom [UFC] vet att Knutsson är varm i kläderna.

”Vi är matchredo, så det är inga konstigheter. Vi är redo att köra den här matchen”.

Motståndet som hon ställs mot i hennes UFC-debut är Iasmin Lucindo (15-5). 

”Om jag ska vara helt ärlig, jag har sett hennes namn men jag har glömt bort vad hon heter. Det var som sagt igår kväll jag fick beskedet.”

Lucindo är från Brasilien och har sin bakgrund i thaiboxning. Hon har gått 4 matcher i UFC varav en resulterade i förlust när hon mötte Jasmin Jauregui.

”Hon har lite av en stil som påminner om Amanda Nunes, inte för att man kan jämföra någon med Amanda Nunes, men hon gör inte mer än vad hon behöver, och hon är defensiv av det jag sett. Hon gör dom här små rusharna framåt, så på det sättet liknar hon min tidigare motståndare Isis Veerbeck.” säger Knutsson till Maximum Sports.

Nedan kan du se hela intervjun med Josefine Knutsson.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Är du lika peppad som oss på att se Knutsson göra sin UFC-debut?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Josefine ”Thunder” Knutsson: Om UFC-kontraktet och debuten om två veckor! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela