Nyheter


JUST NU: Francis Ngannou går med på kraven för ett möte med Tyson Fury

Publicerat 6 februari, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezVi är nu ett steg närmare ett möte mellan två av de bästa kampsportstungviktarna i världen: Francis Ngannou vs Tyson Fury!

Ngannou lämnade UFC som tungviktsmästare och styrde över divisionen med skräck. Fury är flerfaldig tungviktsmästare i boxning och ses av många som en av de bästa tungviktsboxarna genom tiderna. 

Ett möte mellan de har varit på tal sedan Ngannou äntrade ringen efter Furys senaste match. Den forne UFC-mästaren utmanade Fury respektfullt och bägge var positiva inför ett potentiellt möte. 

Läs mer: Maximum Sports går ihop med Frontkick och Käftsmällspodden!

Ngannou godkänner alla kriterier

Nyligen talade Fury ut om mötet och tydliggjorde vad han har för krav för att möta Ngannou. Intressant nog så vill Fury ha hybridregler som kommer att tilltala bägge fighters. Fury vill bland annat använda sig av MMA-handskar samt att matchen går i en bur.

Nu är har Ngannou tagit till sociala medier för att offentligt godkänna villkoren. 

*4oz gloves
*Cage
*Mike Tyson as referee
*Queensberry rules

What else?

– Baddest Man on the Planet https://t.co/jiOImL0T7O

— Francis Ngannou (@francis_ngannou) February 6, 2023

Sist Ngannou tävlade försvarade han titeln mot den franske supertalangen Ciryl Gane. Många såg Gane som det största hotet mot titeln, men Ngannou säkrade ett solklart domslut. 

Fury var senast aktuell i ett trilogimöte med Derek Chisora. Fury dominerade matchen och avslutade Chisora i den tionde ronden. 

Fury och Ngannou ätr utan tvekan två av de största inom kampsport – både bokstavligen och bildligt talat. Ett möte mellan de kan bli enormt. 

Vill du se Francis Ngannou vs Tyson Fury? 

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

ANNONS

Inlägget JUST NU: Francis Ngannou går med på kraven för ett möte med Tyson Fury dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela