Nyheter


Justin Gaethje sågar titelmatchen på UFC 291: ”Det är dumt”

Publicerat 30 maj, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI november 2019 möttes Jorge Masvidal och Nate Diaz om UFC:s första BMF-titel. Masvidal vann på en antiklimaktiskt sätt på grund av ett sår i Diaz ansikte och det verkade som att det var den sista gången BMF-titeln skulle stå på spel. På UFC 291 kommer dock titeln att återvända när publikfavoriterna Justin Gaethje och Dustin Poirier gör upp om BMF-titeln!

 Trots alla fördelar som BMF-titeln medför så är Gaethje inte särskilt hajpad för den titeln och ser den som ”dum”. 

– Min riktiga åsikt: När Masvidal mötte Diaz och slogs om titlen tänkte jag typ ”Detta är dumt”. Jag tycker fortfarande det är lite dumt, berättade Gaethje för Cageside Press. Men för fansen som säger att det är dumt så är det i slutändan UFC som ger en till fighter en extra möjlighet att vinna och få pay-per-view-poäng. 

– Detta bältet, precis som interimtitlar, är på pappret ett mästerskap. Du är mästare i UFC:s ögon och när du är mästare i UFC:s ögon så får man mer betalt. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Returmatch från en av 2018:s bästa matcher 

Gaethje och Poirier kunde inte vara mer förtjänande av att göra upp om BMF-titeln. Båda två är före detta interimmästare i UFC:s lättviktsdivision. Utöver det har de 24 sammanlagda prestationsbonusar i UFC. 

När herrarna först möttes i 2018 var det i huvudmatchen på UFC on FOX 29. Gaethje tog en tidig ledning och träffade med flera, brutala bensparkar som fick en tydlig reaktion från Poirier. 

Bortsett från ett poängavdrag på grund av en ögonpetning så ledde Gaethje fram till den fjärde ronden när Poirier kontrade med ett hårt slag. Gaethje blev skakad och Poirier följde upp med en skoningslös slagserie som ledde till avslutet. Det var dock en brutalt underhållande match som fans har velat se om i flera år. 

Gaethje kommer senast från en vinst på poäng över Rafael Fiziev medan Poirier senast slog Michael Chandler via submission. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner på UFC 291: Dustin Poirier eller Justin Gaethje? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Justin Gaethje sågar titelmatchen: ”Det är dumt” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela