Nyheter


Kamaru Usman vill möta Khamzat i Sverige: ”Hade älskat det!”

Publicerat 20 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den forne UFC-mästaren Kamaru Usman kan tänka sig möta Khamzat Chimaev i Sverige. Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-3) må ha misslyckats med att vinna tillbaka welterviktstiteln men han är mer än öppen för en enorm match mot svenske Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) – på en stor arena i Sverige!

Det var inför Usmans tredje match mot Leon Edwards som han öppnade upp om Khamzat.

– Jag hade älskat att ha ett titelförsvar mot honom, berättade Usman för SVT Sport. Men av vad jag hört kommer han inte gå ner till den viktklassen [weltervikt] igen. Så det blir lite svårt. Men om han gör det så hemskt gärna. 

– Jag har gjort allt man kan göra i sporten och agerat huvudmatch under enorma galor. Det enda jag saknar är kanske ett stadionarragemang, att få till ett riktigt stort event att bli den nästa som går in där och ge de svenska fansen en show mot Khamzat.

Usman förlorade ett majoritetsdomslut mot Edwards efter fem fulla ronder. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

UFC har redan haft stadiumevent i Sverige

Usman har rätt om att det mest pekar mot att Khamzat flyttar till mellanvikt härnäst. Dock så skulle en storgala på exempelvis Tele2 Arena vara enormt och en av få saker som skulle säkerställa en UFC-match i Sverige för Khamzat. 

I januari 2015 hölls UFC on FOX 14 där svenske Alexander Gustafsson ställdes mot amerikanen Anthony Johnson. Än idag är det en v de största MMA-galorna någonsin då drygt 30,000 åskådare tog sig till Stockholm för att se UFC-matcherna mitt i natten lokal tid.  

Nu sitter Usman på två raka förluster medan Khamzat är fortsatt obesegrad. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vill du se Kamaru Usman vs Khamzat Chimaev i Sverige? 

ANNONS

Inlägget Kamaru Usman vill möta Khamzat i Sverige: ”Hade älskat det!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela