En kampsportsprofil har blivit uthängd av Dumpen, vilket har fått konsekvenser för mannens engagemang i den lokala kampsportsscenen.

Har blivit avstängd  från föreningen efter artikel på Dumpen

En person som varit aktiv i en av Gävles största kampsportsklubbar, och som även varit ett av föreningens ansikten utåt samt representerat klubben i mediala sammanhang, har nu blivit avstängd från verksamheten. Han har inte längre tillåtelse att vistas i kampsportsklubbens lokaler.

Gävlemannen, som också ska vara aktiv hemvärnsman, ska enligt Dumpens uthängning sökt sexuell kontakt med en person som utgav sig för att vara en 14-årig flicka. När föreningens medarbetare skulle konfrontera mannen med dessa uppgifter körde han snabbt iväg utan att svara på några frågor.

”Tar starkt avstånd”

När uppgifterna offentliggjordes valde Gefle Fight Center, som mannen fram till nyligen tillhörde, att omedelbart stänga av personen i fråga.

I ett inlägg på sociala medier berättar man att avstängningen gäller tillsvidare. Föreningen berättar även att man tagit hjälp av Gästriklands idrottsförbund för att få stöttning i frågan. Gefle Fight Center menar vidare att man tar starkt avstånd från agerandet och att det rör sig om en enskild individs handling. Gefle Fight Center klargör även att man tar utdrag ur belastningsregister för alla förningens ledare och tränare.

The post Kampsportsprofil uthängd av Dumpen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela