Khabib Nurmagomedov (29-0) har trots sin pension varit mycket aktiv på MMA-scenen. Nu verkar han dock vara redo att lämna sporten helt och hållet.

Khabib tar ett steg tillbaka

Framöver kommer vi att se mycket mindre av Khabib Nurmagomedov. Han ska ha beslutat att lämna MMA helt och hållet. Detta rapporterar journalisten Chisanga Malata på Twitter.

JUST IN

Former #UFC lightweight champion Khabib Nurmagomedov is reportedly planning to completely leave MMA.

Nurmagomedov has, of course, thrown himself into coaching & Eagle FC since his retirement 2 years ago.

He is expected to focus on his family and businesses, pic.twitter.com/9b40lRUjNX

— Chisanga Malata (@Chisanga_Malata) January 7, 2023

Efter sin pension fortsatte han sätta sin prägel på sporten som tränare och chef för den ryska organisationen EAGLE FC. Bland annat har vi vid flera tillfällen sett honom stå i hörnan av lättviktsmästaren Islam Makhachev (23-1).

I Malatas inlägg skriver han att beslutet kommit i samband med Khabibs vilja att fokusera på familj och affärsverksamheter.

Nekar ryktena om politik

Det är inte en ovanligt fenomen att folkkära idrottare sedan gett sig in i politik. Exempel inom MMA är Fedor Emelianenko som haft en betydande roll för ryska statliga organisationen ”Physical Fitness & Sports”. Folk började spekulera kring Khabib och ett eventuellt engagemang för politik, något som han själv sagt sig inte ha några planer på.

The post Khabib planerar att lämna MMA-scenen helt och hållet appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy