Ett klipp på Khamzat Chimaev, där han tycker till om olika UFC-fighters, har börjat cirkulera på internet. Bland annat visar han respekt för forne mästaren Kamaru Usman.

Khamzat Chimaev om Kamaru Usman: Good fighter

Khamzat Chimaev har blivit en internationell stjärna. Enda sedan UFC-debuten har han fastnat på MMA-världens näthinna. Med imponerande brottning och snabba avslut har han lyckats nå det absoluta toppskicktet. Trots det ser vi honom sällan i buren. Sedan 2020 har han enbart gått tre matcher och i år förmodas han bara gå en. Enligt Khamzat själv handlar det om att fighters är rädda för att möta honom, ett uttalande flera protesterat med en utmaning mot ”Borz”.

Kamaru Usman förklarade nyligen att han tycker en match mellan sig och Khamzat Chimaev vore logiskt. Detta verkade väcka en respekt för honom hos svensken då han i ett klipp valde att beskriva Usman som en bra fighter. Ett privilege han inte gav andra welterviktare som Colby Covington och Jorge Masvidal. Dessa två attribuera han istället med beskrivningarna ”clown” och ”fake gangster”.

Khamzat Chimaev with some respect for Kamaru Usman. Would you pick him to beat the former champ? pic.twitter.com/zOmdWGkFz4

— Bloody Elbow (@BloodyElbow) May 2, 2023

’Fegisen’ Alex Pereira

Flera av de andra namnen som kom på tal i klippet är sådana som Khamzat vid olika tillfällen spekulerats möta. Bland annat nämns Alex Pereira, som han beskriver som ”scared boy” samt Robert Whittaker som han skämtsamt kallar för en ”good boy”.

I nuläget har Khamzat ännu ingen ny match färdig, men han tros vara tillbaka någon gång till hösten. Han har länge pratat om att gå upp till mellanvikt, vilket skulle sätta käppar i hjulet för ett möte mot Usman. Vem vill ni se Chimaev möta härnäst?

The post Khamzat Chimaev tycker till om potentiella motståndare – hyllar forne mästaren appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy