Nyheter


Khamzat hånar ”clownerna” som möts om titeln på UFC 286

Publicerat 17 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezPå lördag kommer Leon Edwards och Kamaru Usman att mötas en tredje gång och welterviktstiteln står på spel! Oavsett vem som vinner trilogimatchen mellan Edwards och Usman så är dock svenske superstjärnan Khamzat ”Borz” Chimaev säker på en sak: han kommer ta titeln från vinnaren. 

Medan Edwards och Usman deltog i en presskonferens så tog svensken till sociala medier för att håna bägge fighters och göra framtida anspråk på titeln. 

– Snart tar jag mitt bälte ifrån dessa clowner, skrev Khamzat. 

Khamzat Chimaev quiere al ganador del Leon Edwards vs. Kamaru Usman #UFC286 pic.twitter.com/qtyPRBSQmK

— Pelunaton (@pelunaton) March 16, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Nästa match och viktklass oklar

Medan Khamzat säkerligen skulle kunna utmana om titeln inom en nära framtid så är hans nästa steg i karriären långt ifrån tydlig. 

Sist han skulle ha tävlat i weltervikt var på UFC 279 där han missade vikten med drygt fyra kilo. Det var tal om en flytt till mellanvikt och Khamzat har utmanat alla från den regerande mellanviktsmästaren Alex Pereira till den forne mästaren Robert Whittaker

Med tanke på allt som Khamzat åstadkommit i weltervikt är han dock onekligen inte långt ifrån en titelchans där.

MMA-världen väntar spänt på Khamzats nästa drag – oavsett vilken division det sker i. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem skulle Khamzat få det svårast mot: Leon Edwards eller Kamaru Usman? 

ANNONS

Inlägget Khamzat hånar ”clownerna” som möts om titeln på UFC 286 dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela