Nyheter


Khamzat öppnar upp på presskonferensen – därför lämnade han Sverige

Publicerat 20 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezFör drygt en månad sedan blev det klart att Khamzat Chimaev utvandrat från Sverige och valt att representera den Förenade Arabemiraten (UAE) istället. 

Under presskonferensen för UFC 294, inför mötet med den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman, öppnade Khamzat upp om sitt val. 

Ett svenskt fan frågade om varför Khamzat valde att flytta och fick följande svar: 

– Jag flyttade hit för att det är bättre träning, sade Khamzat. Allt passar bra för mig här. Sol, inte depression och nio månader vinter. Jag älskar Stockholm, det är min stad. Kommer åka fram och tillbaka. Kommer alltid uppskatta den staden.

Som tur är så verkar det utifrån Khamzats ord att han återvänder till Stockholm för en kortare vistelse inom en nära framtid. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan finnas andra anledningar

Medan det svenska vädret utan tvekan fått många att omvärdera sina vistelser i Sverige så kan det finnas andra, bidragande faktorer för den obesegrade UFC-stjärnan. 

Hela den muslimska världen fördömde Sveriges tillåtande av koranbränningar som har pågått regelbundet i över ett år.

Detta är något som dessutom skapat en säkerhetsrisk för Svenskar utomlands då två svenska män blev mördade i Bryssel nyligen. Teorierna är att det är en slags hämndaktion för de upprepade koranbränningarna. 

Oavsett så kommer Khamzat numera representerar UAE men många svenska fans kommer att fortsatt heja på honom i UFC. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Khamzat någonsin flyttar tillbaka till Sverige?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Khamzat öppnar upp på presskonferensen – därför lämnade han Sverige dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela