Under gårdagen så ägde Jon Jones efterlängtade återkomst rum under UFC 285 i Las Vegas. Jones skrev in sig i historiaböckerna ytterligare och kan numera titulera sig som tungviktsmästare i UFC. Vi är därför tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje numrerade UFC gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters (vinnare som förlorade) mot framtida tänkbart motstånd.

Jon Jones möter tungviktslegenden

Man kan inte annat än att bekräfta Jon Jones storhet. Efter att ha regerat i den lätta tungvikten i många år så kan ha nu även titulera sig som tungviktsmästare. Jones behövde endast två minuter för att strypa ut Ciryl Gane. Imponerande men det finns fortsatt utmaningar i tungvikten. Den utmaningen han lär ställas mot härnäst är den före detta mästaren Stipe Miocic. Anser personligen att vinnaren mellan Curtis Blaydes och Sergei Pavlovic som möts i april förtjänar titelmatchen mer. Men Stipes status inom tungvikten lär göra att han går före i kön. Jones och Stipe lär mötas i sommar så kan sedan vinnaren mellan Blaydes vs Pavlovic möta vinnaren i slutet utav året.

Ciryl Gane möter förloren i ”number one contender” mötet

Ciryl Gane förlorade en tung förlust mot Jon Jones. Uppenbarligen har inte Gane som ändå är ung inom sporten brottningen som krävs för toppen. Gane bör ta en tid och träna upp brottningen innan han tar sig an en ny motståndare. I april så möts topprankade Curtis Blaydes och Sergei Pavlovich. Har ovan skrivit att vinnaren bör fightas om titeln härnäst. Förloraren bör då möta Gane.

Returmöte i kvinnliga flugvikten

Det blev ett tronskifte i den kvinnliga flugvikten. Valentina Shevchenko som försvarat sitt bälte sju gånger blev nu besegrad utav Alexa Grasso som nu är ny mästarinna. Då Valentina dominerat viktklassen som hon gjort så lär hon få ett omedelbart returmöte. Då det numera finns tre mexikanska mästare i UFC så skulle jag inte bli förvånad om UFC anordnar en gala i Mexico och att Grasso vs Shevchenco 2 äger rum på kortet.

Flera möjligheter för Shavkat Rakmonov

Shavkat Rakmonov tog karriärens största seger och är fortsatt obesegrad då han ströp ut Geof Neal i den tredje ronden. Shavkat är absolut en fighter som kan utmana om titeln i framtiden. Vem han får möta härnäst beror på lite andra resultat.

Om två veckor så möts Leon Edwards och Kamaru Usman i ett trilogimöte om welterviktsbältet. I april så möts också Gilbert Burns och Jorge Masvidal.

Om Edwards besegrar Usman så bör Usman bli Shavkats kommande motståndare. Usman har redan mött både Masvidal och Burns samt dom flesta i toppen så Shavkat skulle vara ett logiskt möte.

Skulle Usman besegra Edwards så tror jag dock att UFC skulle matcha Edwards mot vinnaren mellan Burns vs Masvidal. Då skulle i så fall Shavkat matchas mot Stephen Thompson.

Bo Nickal ställs mot före detta mästare

Bo Nickal stod för en lyckad UFC-debut då han redan i den första ronden ströp ut Jamie Pickett. Nickal är utan tvekan ett framtidslöfte i mellanvikten och med tanke på hypen runt honom så lär han få en stormatch. Hans kommande motståndare skulle kunna vara före detta mästaren Chris Weidman. Denne är långt från sin glansdagar och har varit långtidsskadad och borta från sporten i två år. Men är trots allt ett namn och skulle kunna vara en motståndare som leder till rankat motstånd för Nickal. Skulle Weidman vinna så håller man dessutom en före detta mästare och veteran fortsatt relevant.

The post Kimura Matchmaker UFC 285 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy