Nyheter


Knockoutartisten Sahil Siraj: ”Det kommer bli en actionfight, det lovar jag”

Publicerat 12 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan RomareNu på lördag den fjortonde oktober kommer Göteborgsstrikern Sahil ”The Knockout Prince” Siraj (8-2) återvända för sin andra match i den europeiska stororganisationen KSW för ett möte med den österrikiske topptalangen Ahmed Abdulkadirov (9-1).

Det blir dock en återkomst som medför många förväntningar.

Siraj gjorde sin debut i KSW i januari 2023 mot polske Lukasz Rajewski. Redan från start verkade Siraj vara mer passiv än vanligt och mot slutet av den första ronden blev han sänkt och avslutad via knockout.

I efterhand har det framkommit att Siraj gick igenom personliga problem i samband med matchen. ”The Knockout Prince” försöker lämna den tuffa KSW-debuten i backspegeln och blicka framåt istället.

– Jag tänker inte så mycket på det förflutna, berättar Siraj i intervju med Maximum Sports. Detta kommer bli bra, jag tänker inte så mycket på min första match i KSW för jag vet att det var så mycket som hände då. Men nu mår jag bra, jag är redo och det kommer bli en grym match för fansen.

Givetvis är Siraj besviken över hur matchen mot Rajewski gick, då han aldrig fick visa vad han egentligen är kapabel till, men han ser fram emot att få göra det på lördag istället. 

– Jag känner ingen revanschlust, men givetvis fanns det mycket mer att visa, sedan slutade matchen så som den gjorde. Det var en chock för mig, men det fanns mer att visa fansen och nu har jag chansen! Jag kommer göra allt i min makt för att ge fansen en grym match! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Underskattar inte honom” 

Abdulkadirov har vunnit sex raka matcher och hans enda förlust är mot den nuvarande UFC-fightern Ludovit Klein. 89% av Abdulkadirovs vinster är via knockout medan Siraj har avslutat 87% av sina segrar. 

Allt bäddar för en högkvalitativ uppvisning av våldsam och teknisk MMA. 

– Han är en väldigt bra fighter, fantastisk hittills. 9-1 är ett bra matchfacit och det är mot ett par bra killar. Jag underskattar inte honom. Det kommer bli en bra match, jag är taggad som vanligt!

Siraj har svårt att förutspå matchen helt och hållet. 

Göteborgaren föredrar och är van vid att knocka sina motståndare, som han gjorde senast när han avslutade finske Patrik Pietilä i den första ronden. 

Abdulkadirov är dock en väldigt tuff och skicklig fighter och Siraj skulle inte bli förvånad om matchen går tiden ut. Det enda han är säker på är att det kommer bli underhållande. 

– Matchen kommer svänga fram och tillbaka. Antagligen blir det en knockout eller ett domslut, men det kommer bli en actionfight, det lovar jag!

Med tanke på herrarnas avslutsstatistik så finns det god anledning att tro att Siraj vs Abdulkadirov stjäl showen på KSW 87. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Sahil Siraj på KSW 87? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Knockoutartisten från Göteborg: ”Kommer bli en actionfight, det lovar jag” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela