Fit4Fight’s Markus Adolfsson är klar för Zone Pro League #6 i november.

Markus Adolfsson proffsdebuterar på Zone Pro League

I november anordnar Zone Pro League sin sjätte gala. Den fjärde intar organisationen Trädgår’n i Göteborg för en blandning av MMA och Thai Boxning. Under kvällen får vi bland annat se Markus Adolfsson gå sin proffsdebut. Detta meddelar Zone på sin hemsida. Han har en gedigen amatörbakgrund och har tidigare i karriären tävlat för svenska landslaget 2021.

Som representant för Fit4Fight blir han gymmets första proffsfighter någonsin. Amatör-MMA är annars där gymmet i fråga briljerat. 2019 plockade de på SM hem tre guld, två silver och ett brons. Men nu bryter 33-åringen ny mark för gymmet i och med matchen på Zone.

”Vill bjuda åskådarna på en show”

Zone beskriver på sin sida Markus som en aggressiv fighter, mån om att ge fansen det dom betalat för.

Efter sina långa erfarenhet i MMA har Markus Adolfsson etablerat sig ett mentalt lugn i matcherna, samtidigt som hans fightstil präglas av aggressivitet. Markus vill bjuda åskådarna på en show, och underhålla med mycket action i buren.

Ingen motståndare har ännu presenterats, men sannolikt är att han möter en annan debutant. Matchen kommer att gå flugvikt, alltså med en maxgräns på 56,7 kg. Markus är 166 cm lång och mötet utspelar sig över tre fem-minuters ronder.

Samma gala som internetsensationen

På samma gala som Adolfsson går match ser vi även Nermin Mehmedagic återvända till buren. Detta efter att han fått sina två senaste inställda.

Nermin har nästan 250 000 följare på sin Instagram. Där laddar han upp videoklipp ämnade att lära ut olika tekniker till de som tittar. Han ger även andra tips och råd relaterat till träning.

Nermin gick också sin proffsdebut på Zone, då lyckades han ta hem en vinst via avslut.

The post Landslagsmannen proffsdebuterar – blir klubbens första appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela