Nyheter


Thaiboxningslegendaren Rodtang tokhyllar Smilla Sundell: ”Kan bli bäst genom tiderna”

Publicerat 19 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: ONE ChampionshipUnder senare år så har det svenska underbarnet Smilla ”The Hurricane” Sundell, flugviktsmsätare i thaiboxning, trätt fram som en av de mest lovande talangerna i ONE Championship – men thaiboxningslegendaren Rodtang Jitmuangnon tror att hon kan nå en ännu högre status. 

Sundell inväntar sitt första titelförsvar redan nästa helg då hon tar sig an brasilianskan Alycia Rodrigues. Vid seger kommer Sundell klättra ytterligare i världsrankingen.

I en intervju med ONE Championship berättar Rodtang om hur han tidigt la märke till Sundells potential och insåg hur långt hon kunde gå. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Kommer bli oslagbar”

Medan Rodtang fortfarande tror att Sundell har en väg att gå, så ser han ett oerhört högt tak för svenskan. 

– Smilla är en tjej med stor beslutsamhet, säger Rodtang. Hon gör alltid sitt bästa i träning. Och om hon har en bra tränare som lär henne tekniker kommer hon bli oslagbar.

– Hon har mod. Hon är orädd och inte blyg för att marschera mot sin motståndare och utbyta slag. Alla hennes vapen är farliga. Plus så har hon långa lemmar. Hon har alltid övertag i räckvidd i alla matcher.

– Hon är fortfarande ung och saknar erfarenhet. Det finns utrymme för utveckling. Men om hon lärs på rätt sätt kommer hon ha en ljus framtid. Hon kanske kan bli den bästa genom tiderna. 

Rodtang har själv en stor match som väntar i helgen mot Superlek på ONE Friday Fights 34. Det hade onekligen varit stort för Fairtex Gym om både Rodtang och Sundell vann två helger i rad. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du som Rodtang – kan Smilla Sundell bli den bästa gen om tiderna? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Legendaren tokhyllar Smilla Sundell: ”Kan bli bäst genom tiderna” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela