Nyheter


Leon Edwards öppnar upp om ikoniska pistolhånet: ”Var i stundens hetta”

Publicerat 21 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI helgen kunde Leon ”Rocky” Edwards göra sitt första titelförsvar och även om det är hans prestation som bör stå i fokus så fångade han många fans med ett ikoniskt hån mot motståndaren och rivalen Kamaru Usman

När deras namn höll på att annonseras så marscherade Usman fram mot Edwards – som lyfte sin hand och imiterade en pistol i ett hån mot den forne mästaren som snabbt blev ikonisk. 

Edwards gick vidare till att vinna via majoritetsdomslut och har nu även låtit sin personlighet komma fram på ett mycket starkare sätt än tidigare i sin karriär. 

 I en nyligt genomförd intervju öppnade Edwards upp om pistolhånet. 

– Det var bara en grej, jag var i stundens hetta, du vet, sade Edwards under The MMA Hour om pistolhånet. Jag tänkte på att göra ”headshot”-grejen jag gjorde, i intervjun efter förra matchen. 

Efter sin föregående, chockerande knockoutseger utbrast Edwards med:” Pound for pound, headshot, död,” i sin vinst intervju. 

– Men när han började gå fram till mig så började jag tänka och pekade på honom, fortsatte Edwards. Jag pekade mot hans huvud och bara avfyrade och tänkte: ”du kommer inte besegra mig ikväll”. Det var min mentalitet när jag äntrade matchen. Jag kan inte komma så här långt, jobba så här hårt bara för att förlora mot honom. Sedan gick vi ut och fick jobbet gjort. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan göra första titelförsvaret mot Colby Covington 

Nu har Edwards cementerat sin plats som mästare i weltervikt och inväntar sitt nästa försvar. I ett drag som överraskade många kunde UFC:s vd Dana White annonserade Edwards första titelutmanare på plats i London: den tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington!

I dagsläget har Covington varvat vinster och förluster i sina fyra senaste matcher. Förlusterna har skett i titelmatcher mot Usman medan vinsterna skett mot Tyron Woodley och Jorge Masvidal – två fighters som är segerlösa sedan 2018 respektive 2019. Covington har dessutom inte tävlat på över ett år. 

Edwards har tydliggjort sin åsikt om att Covington inte förtjänar en chans på titeln, i slutändan kan det dock vara UFC och White som tar det avgörande beslutet. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde utmana om Leon Edwards titel härnäst? 

ANNONS

Inlägget Leon Edwards öppnar upp om ikoniska hånet: ”Var i stundens hetta” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela