Nyheter


Liam Pitts om landslaget: ”Jävligt kul att få representera Sverige”

Publicerat 16 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyFörra veckan kunde Maximum Sports avslöja att den obesegrade, stigande Allstarsstjärnan Liam Pitts är en av de som kommer att debutera i det svenska landslaget i MMA. 

I samband med avslöjande fick Maximum Sports chansen att tala med Pitts – som ser fram emot att få representera blågult i MMA-VM i Albanien den 20-25  november. 

– Det känns kul att få representera Sverige, det känns bra! Vi är inne i förberedelserna, jag är taggad, berättar Pitts. Det känns jävligt kul att få representera Sverige.

För Pitts finns det dock ytterligare en aspekt som gör årets VM ännu mer komplex för Pitts. 

Medan Pitts mor Laila Bagge är svensk så är hans far amerikan, något som den unge MMA-talangen poängterat genom att ha både den svenska och amerikanska flaggan under sina ingångar till buren. 

Att möta Team USA är något som Pitts inte tänkt på och som han helst undviker om han får välja. 

– Jag har inte ens tänkt så långt, att möta USA… jag har inte ens tänkt på det faktiskt! Det blir ju att jag som svensk representerar Sverige men möter en amerikan, jag är ju också halvamerikan. Det är ju såklart inte det jag helst hade velat göra, möta USA men händer det så händer det, jag är öppen för allt.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Sparras med proffs varje dag”

Under början av sin MMA-karriär fanns det många tvivlare som såg Pitts som en kändis som fått skjuts till stora matcher på grund av sin status. Detta trots att han redan vunnit SM som junior i fristilsbrottning. 

Nu med ett fläckfritt matchfacit på 3-0 så känner Pitts att han börjar få allt mer medhåll hos mainstreamfans och hans glasklara resultat talar för sig själva. 

– Det var mycket negativitet i början kanske men jag tror att så småningom började folk fatta vart jag ligger och hur hårt jag satsar på det här. Alltså jag sparras med proffs varje dag, om man kommer hit och kollar så tror jag man fattar ganska snabbt.

– Men hursomhelst så har man ju fattat det med mina matcher nu, för det var mycket negativitet i början men jag tycker det har vänt, jag tycker nu är majoriteten positivt.

Att handskas med folks negativa fördomar mot honom var något Pitts gjorde tidigt och det har enbart blivit enklare med åren. 

– Negativt, så har det alltid varit. När jag började brottas och gick in på SM och alla tävlingarna innan SM i en massa brottningstävlingar då var det mycket negativitet. Alla bara typ ”Åh ska Liam köra brottning, vi får se hur det går” men jag tystade ned det också, det är väl det jag gjort hela mitt liv.

I dagsläget är det MMA-VM och landslaget som väntar, men Pitts har gått från klarhet till klarhet och många undrar när den unge talangen tar klivet till proffs. 

Pitts har ingen uppenbar tidsplan men utifrån sitt svar så kommer det inte dröja alltför länge innan han sadlar om och tar sig an femminutersronder, små handskar och slopar benskydden. 

– Det blir ju proffs snart, 100%, men vi får se vad som kommer efter [landslaget], det kan vara proffs, det kan vara fler amatörmatcher, vi får se! Jag skulle säga att allt är lite uppe i luften just nu, men jag debuterar som proffs inom en snar framtid.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur långt tror du Pitts tar sig i sin första vända i det svenska landslaget? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Liam Pitts om landslaget: ”Jävligt kul att få representera Sverige” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela