Nyheter


Linus Bylander vinner WMC-bältet i superlättvikt!

Publicerat 28 oktober, 2023

By Sofia Gembel

Foto: MTFLTitelmatchen som även var den delade huvudmatchen på Muay Thai For Life (MTFL): Unite Against Cancer ägde precis rum! 

Här såg vi Linus Bylander och Kim Falk slåss i ett superlättviktsmöte där den nationella WMC-titeln stod på spel, och vinnaren av titeln är den första svenska professionella WMC-mästaren! 

Matchen började med att de läste av varandra för att sedan höja tempot. De båda delade ut flera fina sparkar och slag samt stark clinch.

Andra ronden startade med explosiva slagväxlingar. Bylander tog en något med dominant roll i denna ronden och gick framåt med självsäkra kombinationer. 

Den tredje ronden var de inte konstigt nog tröttare än i första ronden, men de båda visade uthållighet och vilja att gå härifrån med bältet. Även i denna ronden var Bylander mer dominant och styrde ronden. Även den fjärde ronden var lik den tredje och här fick vi se många av Bylanders hårda armbågar och knän.

Femte och sista ronden startade med att Falk kändes piggare än i ronden innan. Han slog upp Bylanders ögonbryn så han började blöda. Detta fick Bylander att först bli något yr men vände det sedan till mer aggressiva svar. 

Matchens vinnare, och den nya WMC-mästaren i superlättvikt är Linus Bylander via enhälligt domslut! 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Flera internationella vinster

Bylander kommer från Fightgym Borås och kommer med sin senaste bronsmedalj från Europeiska spelen. Innan dess har han även hunnit samla på sig tre SM-guld, ett VM-brons, ett EM-silver samt ett NM-guld. 

Sist när vi såg honom på MTFL 5.0, mötte han Nasim Kazem i en -65 kilosmatch där Bylander slutade som segrare via enhälligt domslut efter de blodiga ronderna. 

Ensam svensk som SM-mästare i tre viktklasser

Falk representerar Drakstadens Muay Thai och han har också flera SM-guld i ryggen, men han är den enda svensken som har blivit mästare i tre olika viktklasser!

Han har tidigare vunnit den skandinaviska WBC-titeln och också tävlat på den omtalade galan Road To ONE (RTO). Tyvärr förlorade han matchen på RTO via domslut. 

På MTFL 5.0 mötte Falk fightern Lukas Mando Mandinec i ett möte på -63.5 kg. Dessvärre förlorade Falk matchen via enhälligt domslut.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se vinnaren göra ett titelförsvar mot?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Linus Bylander vinner WMC-bältet i superlättvikt! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela