Under lördagskvällen smäller det i Saudiarabien. Tyson Fury möter Francis Ngannou i en tungviktsdrabbning inom boxning. Kolla in sändningstider och matchkort i artikeln nedan.

Francis Ngannou går sin första boxningsmatch

Efter mycket om och men stod det till sist klart att Fury skulle möta den tidigare UFC-mästaren Ngannou i en boxningsmatch. Eventet kommer äga rum Riyadh på lördagskvällen.

Fury kommer kliva in i ringen med 34 proffsmatcher utan förlust i ryggen. Senast kommer engelsmannen TKO-vinst över Derek Chisora. Det eventet ägde rum i december, förra året. Nyligen stod det även klart att ”The Gypsy King” har bokat in ännu en match innan årets slut. Den 35-åriga tungviktaren kommer ta sig an Ukrainas Oleksandr Usyk i december. Fury står med ett totalt matchfacit som lyder 33-0-1.

Ngannou såg vi, fram till nyligen, tävla i UFCs tungviktsdivision. Den professionella debuten ägde rum 2013 och tungviktaren erbjöds kontrakt med UFC efter två år och ytterligare fem matcher. UFC-karriären inleddes med sex raka vinster och avslut. Därefter hade Ngannou en tung period med två raka förluster. Först i en titelmatch mot Stipe Miocic och därefter mot Derrick Lewis. Efter fyra raka vinster fick tungviktaren en returmatch mot Miocic. Återigen stod organisationens tungviktsbälte på spel. Ngannou vann matchen via en vänsterkrok i drabbningens andra rond. I sin första match som regerande mästare vann han via enhälligt domslut mot sin tidigare träningspartner Ciryl Gane. Han står med ett totalt MMA-facit som lyder 17-3-0, men har aldrig gått en professionell boxningsmatch. Ngannou kommer ha med sig Mike Tyson i sin hörna under matchen.

Konflikten med UFC

Tiden i UFC var dock inte konfliktfri för Ngannou. Tungviktaren hamnade i flera bråk om ekonomisk ersättning under sin tid i organisationen. Allt handlade dock inte om pengar för Ngannou. Innan han gick skilda vägar med organisationen lade han fram tre krav för att förändra UFC i grunden. Den dåvarande tungviktsmästaren ville ge fighters fulla möjligheter till sponsorer, en omfattande sjukförsäkring och representanter som företräder fighters närvarande under förhandlingar med organisationen.

I januari, tidigare i år, skrev Ngannou kontrakt med PFL MMA. En debut har dock inte ägt rum i nuläget. Tungviktaren förväntas återvända till buren någon gång under 2024.

Sändningstider och PPV

I Sverige sänds galan som PPV på DAZN. Eventet kostar 115 SEK. Huvudkortet drar igång 19:00 på lördagskvällen.

Tyson Fury vs Francis Ngannou: Resultat

Tyson Fury vs Francis Ngannou (tungvikt)
Fabio Wardley  vs David Adeleye  (tungvikt)
Joseph Parker vs Simon Kean (tungvikt)
Carlos Takam vs Martin Bakole (tungvikt)
Arslanbek Makhumodov vs Anthony Wright (tungvikt)
Moses Itauma vs Istvan Bernath (tungvikt)
Jack McGann vs Alcibiade Duran (lätt tungvikt)

The post Liveresultat från Tyson Fury mot Francis Ngannou appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela