Managern Majdi Shammas, som bland annat arbetar med Alexander Gustafsson och Khamzat Chimaev, berättar att en ny svensk snart kommer ta plats i UFC.

Majdi Shammas – ’Nyheter kommer snart

Vilken är den nästa fajtern från Sverige att skriva kontrakt med världens största MMA-organisation UFC? Enligt Shammas kommer en sådan nyhet avslöjas inom kort. Någonting som han berättar om via sitt Instagram-konto.

Who do u guys think is the next ufc signing coming out of Sweden? Soon News!

Den senaste svenska fajtern att erhålla ett kontrakt med UFC är Josefine Lindgren Knutsson. Hon fick först ett nej av organisationens president Dana White, i samband med hennes deltagande i Dana White’s Contender Series. Strax därefter erhöll hon ändå ett kontrakt med organisationen, efter att hon accepterade en match mot kort varsel. Hon vann sin debut i organisationen och var inbokad för en match i början av mars. Hon tvingades dock dra sig ur från den drabbningen på grund av en skada. Innan Knutsson skrev kontakt med organisationen var Göteborgs Anton Turkalj det senaste tillskottet i UFC. Han har hittills gått 0-3-0 i organisationen, men han är fortfarande under kontrakt. Härnäst väntar en match mot Ibo Aslan i slutet av mars.

Vem är nästa UFC-svensk från Sverige?

Vem är då nästa fajter att knipa ett kontrakt med organisationen? Två fajters som uppges vara nära att kontrakt med organisationen är Bernardo Sopai och Felipe Lima. Båda utövarna representerar Allstars Training Center i Stockholm.

23-åriga Sopai är tidigare bantamviktsmästare i Fight Club Rush och nuvarande bantamviktsmästare i Allstars Fight Night. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 11-2-0. Bälteshållaren representerar Albanien i buren, men hans träning har utgått från Sveriges under flera års tid. Han har dock en match inbokad i samband med Allstars Fight Night 5.

25-åriga Lima är för närvarande bantamviktsmästare i OKTAGON MMA. Han erövrade bältet i samband med en match mot Danmarks Jonas Mågård. De båda utövarna drabbade samman med varandra i juli, förra året. Lima tog hem segern via enhälligt domslut. Lima kommer från Brasilien, men under en intervju med Kimura berättade den unga fajtern att han har för avsikt att representera Sverige om han tar sig till UFC. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 12-1-0.

The post Majdi Shammas avslöjar snart – ’Nästa UFC-fajter från Sverige’ appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela