Nyheter


Makhachev knockar Volkanovski i första – fortsatt mästare!

Publicerat 21 oktober, 2023

By Sofia Gembel

Foto: UFCDen maxade huvudmatchen och även titelmatchen på kvällens UFC-gala ägde precis rum!

Här såg vi Islam Makhachev och Alexander Volkanovski i ett möte där de slogs om titeln i lättvikt! Med bara tolv dagar kvar till galan tackade Volkanovski ja till matchen och gick ner 12 kg för lättviktsmatchen. Kvällens match var andra gången Makhachev och Volkanovski möttes på UFC i år.

Matchen började stående där de läste av varandra och hittade distansen. Makhachev gjorde ett försök till nedtagning men Volkanovski styrde det till grappling och clinch mot burens galler.

Makhachev fick in en hård västerspark i huvudet på Volkanovski som fick honom att falla ner på mattan, Makhachev följde upp med några slag innan domaren avbröt matchen. Makhachev vinner i första ronden via KO (spark och slag) och är fortsatt titelmästare i lättvikt!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Andra titelförsvaret

Den ryska Makhachev har idag ett matchfacit på 25-1 och han kommer från hans senaste titelförsvar som var mot Volkanovski på UFC 284 i februari i år. Han vann matchen via enhälligt domslut.

Matchen innan detta var då han vann titeln i lättvikt när han mötte Charles Oliviera för precis ett år sedan på UFC 280. Makhachev visade upp sina starka marktekniker och vann via submission (arm-triangle) i andra ronden. Majoriteten av hans vinster har han nått genom att avsluta sina motståndare via submissions. 

Fjäderviktsmästaren

Den australienska Volkanovski har idag titeln i fjädervikt, och gjorde sitt senaste titelförsvar på UFC 290 i juli i somras där han besegrade Yair Rodriguez. Han vann via TKO (slag) i tredje ronden. Idag gick han in i buren med målet att gå ut som titelinnehavare i två viktklasser.

Matchen innan hans senaste titelförsvar i fjädervikt var hans möte med Makhachev på UFC 284, som han då förlorade. Denna förlust var hans andra genom hela hans proffskarriär i MMA, och han har idag ett matchfacit på 26-3. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Makhachev knockar Volkanovski i första ronden – fortsatt mästare! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela