Nyheter


Makwan Amirkhani är tillbaka – ”Mr. Finland” klar för måstemöte på UFC 286 i London!

24 januari 23:30 

av Johan Taliercio

Makwan Amirkhani är snart tillbaka i oktagonen. ”Mr. Finland” kommer att ställas mot Jack Shore i ett hett fjäderviktsmöte på UFC 283 i London.Makwan Amirkhani är klar för UFC 286. ”Mr. Finland”, som blev populär bland svenska MMA-fans under 2010-talet, kommer att ställas mot Jack Shore på galan som äger rum i London den 18 mars.

Detta är ett välkommet besked för de svenska fansen, då vi ännu inte har någon av våra landsmän bokade till galan – och inte verkar få det heller.

Featherweight signed!

@JackShoreMMA vs @MakwanAmirkhani added to #UFC286!

Tickets on sale this Friday! pic.twitter.com/uRUmJXcUTf

— UFC Europe (@UFCEurope) January 24, 2023

Detta blir Amirkhanis tredje raka gala i den engelska huvudstaden. ”Mr. Finland” kommer till matchen med ett dystert matchfacit. 

Av sina fem senaste UFC-fajter har Amirkhani bara lyckats vinna en. Detta då han besegrade veteranen Mike Grundy via submission på UFC London i mars förra året.

Läs mer: Paddy Pimblett missar UFC London – här är anledningen

Måstemöte för Makwan Amirkhani – möter hungrig Jack Shore

Den kommande matchen blir därför av förklarliga skäl otroligt viktig för Makwan Amirkhani. 

På den andra sidan buren hittar vi en hungrig Jack Shore. 27-åringen hade ett obesegrat matchfacit på 16-0 innan han förlorade sin senaste fajt mot Ricky Simon via submission i juli förra året, och hoppas nu kunna ställa saker och ting till rätta igen mot finnen.

Walesaren hade dessförinnan radat upp imponerande fem raka segrar i UFC sedan debuten 2019.

Fördelen för Amirkhani? Detta blir Jack Shores fjäderviktsdebut i UFC, då han tidigare bara tävlat i bantamvikt.

Läs också: UFC 286 i London – det här vet vi hittills 

Följ Frontkick för att hitta senaste nytt om MMA på engelska!

Läs vidare:

Sorgliga avslutet för UFC-legendaren – brutalt avslutad på hemmaplanJosefine ”Thunder” redo för att bli nästa UFC-stjärna: ”Inget står i vår väg”UFC 283 – Resultat: Vi har två nya UFC-mästare!Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten

ANNONS

Inlägget Makwan Amirkhani är tillbaka – ”Mr. Finland” klar för måstemöte på UFC 286 i London dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela