Nyheter


Männen bakom Battle Of Botnia – Alla saftiga nyheter om galan

Publicerat november 20, 2022

By Malte Lindblom! 

”Vi vill sätta Norrland på MMA världskartan”Efter en lång väntan återvänder den norrländska MMA organisationen Battle of Botnia (BoB). Dem kommer med en hård satsning och planerar ett stort event den 27:e maj. Eventet äger rum i Luleå Energi Arena som till vardags är hemma plan för stadens basketklubb Northland Basket. På Fight Club Rush 14 träffade jag bland annat Ronnie Bergstrand och Edon Gkrasniqi samt några av deras kollegor. Dem var där för att scouta fighters och ha kul. 

Bergstrand har tidigare arrangerat en tatueringsmässa i Luleå, det blev en hitt. Detta kombinerat med hans intresse för kampsport blev idén om en MMA gala given. Arrangörerna lägger stor vikt på att framhäva Norrländsk MMA då dem är uppväxta i länet. Den svenska MMA scenen har verkligen blomstrat det senaste åren med galor över hela landet. 2022 såg galor i Stockholm, Göteborg och Kalmar m.m.

Organisationen samlar ungdomar från Nordic Fight club och Northpaw fightcenter för att hjälpa till med arrangemanget av galan. Dem kommer få hjälpa till med allt runtomkring galan, se till att det finns is åt fighters, bygga upp buren, fixa ljusen med mera. Det är en  möjlighet för dessa ungdomar något jag kan tänka mig att många av dem ser fram emot. Utöver detta är det ett sätt för dem att få känna som att dem är en del av något större. 

Nylanseringen av BoB är en omfattade satsning på både proffs och amatör MMA. Målet är att låta unga talanger på amatörscenen visa vad dem går för, medan Norrländska stjärnor så som Andreas Ståhl och Fernando ”El Torro” Flores ska få skina. Även andra kampsporter kan bli aktuellt, en tänkbar kandidat är karate, men det återstår att se säger Bergstrand. 

Läs mer: UFC 284: Resultat – Makhachev försvarar titlen, Rodriguez briljerar

BoB har en dryckes partner som kommer sälja sin dricka på eventet, ”This is how to tap out”. Det är  ett exklusivt samarbete och drycken är en av galans huvudsponsorer.  Det är ett samarbete som sträcker sig flera event. 

Biljetter säljs till både företag och privatpersoner, företagen köper VIP bord med tillgång till mat etc. VIP biljetter kommer givetvis finnas för privatpersoner också. Priserna kommer ligga mellan 375-750kr beroende på vart man sitter osv. Biljetterna beräknas släppas i början av mars. Utöver denna gala är det planerat att hålla en till senare i år, målet är också att hålla 2-4 galor nästa år. Det beror givetvis på lönsamma eventen blir. 

Som sagt är BoB ett projekt som satsas hårt på, detta kombinerat med organisationens målsättningar och ambitioner gör det väl värt att hålla ett öga på under kommande år. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

ANNONS

Inlägget Männen bakom Battle Of Botnia – Alla saftiga nyheter om galan. dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy