Nyheter


Maximum Sports-skrbenten Lisa vann tuff fight i thaiboxning: ”Käftsmällar flög kors och tvärs”

Publicerat 12 mars, 2023

Av Ashah Tafari

Lisa Melin Johansson från Käftsmällspodden och Maximum Sports vann sin match i thaiboxning efter tre hårda ronder på klubbgalan Suk Onechai 41 och är därmed fortsatt obesegrad i Muay Thai.
– Det var jätteroligt, det var jättejobbigt och jag är jätteglad, säger hon till Maximum Sports direkt efter fighten.Lisa Melin Johansson, 27, är både skribent här på Maximum Sports och en av programledarna i Käftsmällspodden.

Men vad många kanske inte visste om är att hon inte bara skriver och pratar om kampsport, utan faktiskt även tränar och tävlar själv inom thaiboxning.

Faktum är att Lisa – som sysslat med Muay Thai i flera år och tränat på toppgym i Thailand – är obesegrad som thaiboxare. Och under lördagen tog hon hem ytterligare en vinst när klubbgalan Suk Onechai 41 gick av stapeln på Onechai Muaythai på Södermalm i Stockholm.

”Jag kunde inte förlora när jag hade teamet från Maximum Sports, Käftsmällspodden och bästa coacherna från Impact där som stöd”

– Lisa Melin Johansson

Lisa, som representerar Impact Kampsportscenter, ställdes där mot Lisa Larsson från Gefle Fight Center och fick kriga hårt i tre ronder för att kamma hem poängvinsten via delat domslut.

– Det var jätteroligt, det var jättejobbigt och jag är jätteglad, säger Lisa Melin Johansson till Maximum Sports direkt efter fighten, innan hon utbrister i ett glädjerop:

– Jag vann! Jag vann! Jag vann!

Medan coacherna lindar benen på Lisa förklarar hon att matchen blev betydligt jobbigare än vad hon är van vid. Detta var hennes andra match med IFMA-regler, vilket bland annat innebär att armbågar tillåts och att ronderna är tre minuter långa istället för två.

”Det här är verkligen det bästa jag vet, varje vinst har varit de lyckligaste stunderna i mitt liv och jag vill bara fortsätta testa mig själv och se hur långt jag kan ta det här”

– Lisa Melin Johansson

Efter att ha inlett starkt och vunnit tydligt i rond ett kom motståndaren in mer i matchen i de följande två ronderna,  som blev riktigt jämna. Efteråt var Maximum Sports-Lisa både utmattad och osäker på om hade gjort nog för att vinna.

Men det hade hon, om än med knapp marginal.

– Käftsmällar flög kors och tvärs, säger Lisa med ett leende på läpparna. Fy fan vad kul det var. Första ronden vann jag, de andra två ronderna var jag lite osäker över. Men jag kunde inte förlora när jag hade teamet från Maximum Sports, Käftsmällspodden och bästa coacherna från Impact där som stöd.

– Senast avslutade jag i andra ronden på TKO, så det här blev ju i princip en dubbelt så lång match och det kändes kan jag säga. Jag ska fan satsa på att avsluta i andra ronden i framtiden, för fan vad jobbigt det är att köra tre ronder. Man förstår ju inte hur alla UFC-fighters och så kan gå fem gånger fem, de är ju dumma i huvudet, fortsätter hon med ett skratt.

Lisa Melin Johansson har numera en vinst i D-klass, en i C-klass och två i IFMA, som är det regelverket som används både i SM-kval samt i internationella mästerskap som EM och VM.

Det återstår att se hur långt hon verkligen kan gå i thaiboxningen.

– Det finns ingen bättre känsla i hela världen än att kliva in där i ringen. Det här är verkligen det bästa jag vet, varje vinst har varit de lyckligaste stunderna i mitt liv och jag vill bara fortsätta testa mig själv och se hur långt jag kan ta det här, säger Lisa.

Se highlights från Lisas fight i klippet nedan!

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Läs mer: UFC Vegas 71: Resultat – Merab dominerar, Anton Turkalj förlorar

Läs mer: Bellator 292: Nurmagomedov pensionerar veteranen, ”MVP” sparkar in knäet på motståndaren

Läs mer: Svenske publikfavoriten ”Freddy Krueger” vinner på brutal knockout!

Läs mer: Videoblogg: Muay Thai for Life 5.0 & Käftsmällspodden Göteborg

Följ Maximum Sports på Instagram!

ANNONS

Inlägget Maximum Sports-skribenten Lisa vann tuff fight i thaiboxning: ”Käftsmällar flög kors och tvärs” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela