Under veckan kan vi få se en ny svensk fighter i UFC. Supertalangen Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson går match i samband med veckans avsnitt av Dana White’s Contender Series.

Josefine Lindgren Knutsson ställs mot Isis Verbeek

Natten till onsdag kommer ”Thunder” gå en av karriärens viktigaste matcher. 27-åringen från Stockholm kommer gå match  framför UFC-presidenten Dana White och ett kontrakt med världens största MMA-organisation kommer stå på spel.

Lindgren Knutsson, som har en bakgrund inom thaiboxning och kickboxning, genomförde sin professionella MMA-debut så sent som i mars, 2021. Då hade hon endast en amatörmatch inom sporten med sig i bagaget. Debuten ägde rum under Fight Club Rush 8 och drabbningen resulterade i en vinst via ett dominant domslut. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra vinster och svenskan har ännu inte fått känns på en förlust inne i buren. Senast kommer ”Thunder” från karriärens, hittills, tuffaste match. Den då obesegrade Jacinta Austin (4-1-0) stod för motståndet och Lindgren Knutsson kämpade sig till vinsten via ett delat domslut.

I veckan ställs ”Thunder” mot Nederländernas Isis ”Fight Queen” Verbeek. 28-åringen har gått 4-1-0 som professionell MMA-fighter, men har likt Lindgren Knutsson en lång erfarenhet av kampsport bakom sig. Hon har tävlat i både kickboxning och bare-knuckle MMA.

Eventet drar igång 02:00, svensk tid, natten till onsdag. Programmet sänds exklusivt via UFC Fight Pass.

DWCS 59: Fullständigt matchkort

Eli Aronov vs. Zachary Reese
Kaik Brito vs. Oban Elliott
Isis Verbeek vs. Josefine Lindgren Knutsson
Luis Pajuelo vs. Robbie Ring
Felipe dos Santos vs. Luciano Pereira

I klippet nedan kan läsaren ta del av några höjdpunkter från ”Thunders” karriär.

The post Missa inte Josefine Lindgren Knutssons match inför Dana White appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela