Nyheter


Rektor Jonas Wallin i Piteå använde MMA för att stoppa hotfull man på skola

Publicerat 19 september, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezNär en hotfull man tog sig in på Strömbackaskolan kunde rektor Jonas Wallin utan problem med att behålla lugnet och brotta ner mannen med hjälp av sin bakgrund i MMA och kickboxning.

Wallin la märke till att mannen hade vandrat in på skolområdet och gick fram för att be herren avlägsnas från skolan. Han la då märke till att mannen, som började bete sig aggressivt, var kraftigt berusad. 

– Min enda målsättning var att mannen inte skulle kunna komma nära eleverna, säger rektor Jonas Wallin med erfarenhet av MMA i bagaget.

Som tur är kom ingen till, inklusive den hotfulla mannen. Wallin kunde enkelt brotta ner och hålla kvar honom tills polisen anlände. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Jonas Wallin har VM-guld i kickboxning

Wallin är en erfaren kampsportare med 25 års erfarenhet av MMA samt ett VM-guld i kickboxning. 

– Jag har varit i sammanhang med fysisk kontakt, så man har fått lära sig att behålla lugnet i pressade situationer.

Utöver VM-guldet har Wallin även vunnit brons i svenska Allstyle Open år 2008 och har tidigare representerat Fight Club Ängelholm. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget MMA-tränad rektor i Piteå stoppade hotfull man på skola dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela