Nyheter


Mohamed Zarey klar för Superior Challenge – möter tuff och erfaren brasilianare!

Publicerat 13 oktober, 2023

By Sofia GembelDen 4 november äger Superior Challange 26 – Legends rum på Annexet i Stockholm! 

Nu är det klart att den lovande norska talangen Mohamed ”The Kurdish Gorilla” Zarey är klar för galan. Han står inför ett möte som garanterat blir ett av hans tuffaste i karriären hittills – mot den brasilianska fightern Carlos De Souza!

Zarey har idag ett matchfacit på 5-1, och han kommer från sin senaste match på FEN 48 i augusti i år. Han förlorade matchen via KO i andra ronden mot Wawrzyniec Bartnik, men innan dess var Zarey obesegrad!

Vi har tidigare sett honom på Brave, HFC Lebanon, Levels Fight League 2, Versus MMA 6 och Centurion FC, där han vunnit fyra av fem matcher via submission och en via enhälligt domslut.

Svart bälte tredje graden i BJJ

Hans motståndare De Souza är en mer erfaren fighter som har ett matchfacit på 17-12-1. Han har svart bälte av tredje graden i brasiliansk Jiu-Jitsu och har besegrat många av hans tidigare motståndare på marken. 

Även De Souza kommer från en förlust på hans senaste match. Detta var i juni förra året på La Batalla del Estrecho, där han mötte Lionel Padilla som vann via KO i slutet på tredje ronden.

Den brasilianska fightern var som mest aktiv att gå matcher mellan 2006-2015, och har sedan 2016 gått tre matcher. Så hans möte mot norrmannen Zarey på svensk mark blir hans fjärde match på sju år. 

Se nedan för det tillfälliga matchkortet för Superior Challenge 26!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Superior Challenge 26 – Legends: Tillfälligt matchkort

Lätt tungvikt: Karl Albrektsson vs Ederson MacedoTitelmatch i mellanvikt: Robin Roos vs Kevin FryerWeltervikt: Mohamed Zarey vs Carlos De SouzaFlugvikt: Sebastian Gonzalez vs Karvann AhmadeBantamvikt: Cecilie Bolander vs Nina MolisevicBantamvikt: Bartosz Wojcikiewicz vs TBABantamvikt: Shoeb Akrami vs TBAPapy Abedi vs. Rickard Nordstrand

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kommer du vara på plats på Annexet den 4 november?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Mohamed Zarey klar för Superior Challenge – möter tuff och erfaren brasilianare! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela