Nyheter


Mötte Anton Turkalj i Brave – nu får han UFC-kontrakt efter grov TKO!

Publicerat 16 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDana Whites Contender Series ägde rum i natt i Las Vegas och i en av matcherna ställdes turk-österrikaren Ibo Aslan mot brasilianske Paulo Renato Jr. i en lätt tungviktsmatch. 

Efter en intensiv slagkombination som tvingade motståndaren mot buren öste Aslan på med fler skoningslösa slag och säkrade segern via TKO i den första ronden. 

I samband med segern blev Aslan tilldelad ett UFC-kontrakt och har möjlighet att få revansch för karriärens enda förlust – vilket skedde mot svenske Anton Turkalj

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Mötte Anton Turkalj i Stockholm

Den 24 augusti 2020 ställdes Turkalj mot Aslan i Brave. Det var ett möte mellan två obesegrade lätt tungviktare där vinnaren säkerligen skulle ta sig till UFC inom en nära framtid. 

Efter en tuff första rond vände Turkalj på tempot och säkrade vinsten via rear naked choke i den andra ronden. 

Efter ytterligare en seger i Brave fick Turkalj chansen att tävla i Contender Series, vann sin match via domslut, och ett UFC-kontrakt följde i de kommande månaderna. 

Aslan fickvinna ytterligare tre matcher innan han fick chansen i Contender Series – en chans han tog vara på. 

Nu har Aslan också tagit sig till UFC och frågan är om det blir ett återseende mellan dessa lätt tungviktare inom en nära framtid. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Ibo Aslan möta i UFC?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Mötte Anton Turkalj i Brave – nu får han UFC-kontrakt efter grov TKO! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela