Nyheter


Muay Thai For Life: Delad huvudmatch annonserad – om historisk titel!

Publicerat 30 juli, 2023

By Lisa Melin Johansson

I oktober är det åter igen dags för supergalan Muay Thai For Life (MTFL), och idag avslöjades det att eventet delade huvudmatch blir ett möte mellan två av Sveriges främsta thaiboxare – om en historisk WMC-titel!Galan, som går under namnet Unite Against Cancer, är unik av sitt slag då intäkterna doneras till cancerforskning. Maximum Sports har tidigare rapporterat att namn som Vilda Ekhorn och Zvonimir Kralj kommer fajtas på galan. 

Läs mer: Svensk Thaiboxning 2023: Matcher, Schema, Rykten

Nu har även kvällens delade huvudmatch annonserats: Linus Bylander möter Kim Falk om WMC National Champion-titeln. Ett bälte som väger tungt, då detta är första gången i historien som man utser en professionell svensk mästare. 

WMC (Wold Muaythai Council) är en av de äldsta och mest etablerade organisationerna inom thaiboxning, vars titlar är minst sagt ärofyllda inom sporten. 

Läs mer: Muay Thai for Life annonserar välgörenhetsgalan Unite Against Cancer: ”En unik upplevelse”

De båda herrarna är två av våra största namn inom svensk thaiboxning, och bjöd bland annat på varsin underhållande match på senaste MTFL, som gick av stapeln mars i år. 

Bylander, hemmahörande Fightgym Borås, har trots sin unga ålder hunnit samla på sig tre SM-guld, ett VM-brons, EM-silver, NM-guld samt nu senast bronset i Europeiska spelen. Även Falk, som representerar Drakstadens Muay Thai, innehar flertalet guld i de svenska mästerskapen – faktum är att han är den ende svensken att bli mästare i tre olika viktklasser! Därtill har han tidigare vunnit det skandinaviska WMC-bältet.

Maximum Sports förutspår en riktigt spännande match där den tekniskt begåvade Bylander ställs mot det explosive kraftpaketet Falk. 

MTFL: Unite Against Cancer äger rum den 28 oktober i Partiella Arena i Göteborg. Biljetter finns att köpa på Tickster, och galan kommer i vanlig ordning även att streams på DAZN.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenJohanna Persson klar för stor titelfajt: ”Känns lite extra”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner av Falk och Bylander?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Muay Thai For Life: Delad huvudmatch annonserad – om historisk titel! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela