Nyheter


Najib Adams om landslagsdebuten: ”Ser fram emot att ta med guldet hem”

Publicerat 13 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyIgår kunde Maximum Sports avslöja att Allstarstalangerna Najib Adams och Liam Pitts nu är klara som representanter i det svenska MMA-landslaget

Hittills har Adams imponerat i sin karriär med två dominanta vinster, en via knockout och en på domslut – senast på Allstars Fight Night (AFN) 2.

Nu när Adams har nåtts av beskedet om sin plats i landslaget så ser han fram emot möjligheten.  

– Det känns bra, det är kul, jag är taggad på att åka utomlands och fightas, det kommer bli kul, säger Adams.

Faktumet att Adams gjorde sin MMA-debut tidigare i år på Fight Club Rush (FCR) 15 och hans två matcher i A-klass-MMA är de enda han någonsin gått. 

Adams har dock tränat länge på Allstars tillsammans med många av de bästa i Sverige och han ser sin plats i landslaget som given. 

– Jag ser ingen annan i 93-kilosklassen i amatör som förtjänar den platsen mer än mig. Det kanske finns någon där ute, just nu känner jag att det är jag.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Bara att fortsätta göra som vi gör nu”

Allstars har inte undgått någon vad gäller de tuffa och krävande träningarna som skapar mästare. 

Trots ett relativt blygsamt matchfacit så vet Adams att det jobbet han gjort i gymmet kommer ge utdelning i match. 

– På Allstars tränar vi hela tiden. Vi är här måndag till lördag, ibland måndag till söndag, två pass om dagen och det är tuffa pass. Jag känner mig inte orolig över träningen, så det är bara att fortsätta göra som vi gör nu.

Även om det blir hans första vända i det svenska landslaget så siktar Adams mot de allra högsta höjderna. 

– Det jag ser fram emot mest är faktiskt att ta med guldet hem. Jag tror på mig själv, mina tränare tror på mig, så det är bara att åka dit och göra det jag är bra på.

Om Adams tidigare prestationer är någon indikation på vad han är kapabel till så är ett guld troligtvis inte långt utom räckhåll. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Najib Adams vinner guld i MMA-VM? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Najib Adams om landslagsdebuten: ”Ser fram emot att ta med guldet hem” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela