Nyheter


Naoya Inoue vs. Stephen Fulton – Världsmästaren blir knockad!

Publicerat juli 25, 2023

By Philip Dersén

Under dagen gick en av årets största boxningsmatcher av stapeln i Tokyo. Japans superstjärna Naoya Inoue skulle försöka bli mästare i en fjärde viktklass och ställdes mot WBC och WBA-mästaren Stephen Fulton. Allt slutade med en häpnadsväckande knockout. Inoue ville ta fler VM-titlar

Naoya Inoue är kanske just nu världens bästa boxare sett över alla viktklasser. Japanen blev under förra året den första obestridda världsmästaren att komma från Asien. Under sina 25 matcher som proffs har han vunnit samtliga, varav 22 avslutats via knockout. Hela 20 matcher har varit om VM-titlar och han har växt ut till att bli en av Japans största idrottsstjärnor. 

I dagens match mot amerikanen Stephen Fulton gick han in med målsättningen att bli världsmästare i en fjärde viktklass (Super-Bantamvikt). Fulton som innehar dubbla VM-titlar var även han inför matchen obesegrad som proffs. Precis som Inoues förra match mot Paul Butler gick dagens match av stapeln i Tokyo. Vilket var första gången som Fulton boxades utanför sitt hemland. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Inoue lyckades avsluta VM-mästaren

Från matchens start var det tydligt vem som hade övertaget. Inoue var mer aktiv och träffade med klart bäst kombinationer. Den sylvassa jabben skapade en del oreda för Fulton och ronderna vanns av japanen. Det imponerande med just Inoue är att även om han stöter på fysiskt starkare motstånd, är det han som går vinnande ur slagväxlingarna. Det spelade ingen större roll om han gick in på insidan eller höll sig bakom de raka slagen, han var helt enkelt bättre än Fulton. 

I de lägre viktklasserna är det mer sällsynt med knockouter. Det fokuseras mer på snabbhet än styrka och titelmatcher kan med lättja gå till domslut. Inoue ville dock avsluta det här i förtid och han lyckades. I den åttonde ronden var det fortfarande en högkvalitativ match, men Inoue hade övertaget. Efter en pricksäker treslagskombination åkte Fulton ner i backen, men lyckades komma upp på benen igen. En kort stund därefter hade ringdomaren sett tillräckligt och Inoue gick segrandes ur matchen via TKO. 

ANNONS

Inlägget Naoya Inoue vs. Stephen Fulton – Världsmästaren blir knockad! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela