Nyheter


Nasim Kazem inför huvudmatchen: ”Han har inte varit på min radar”

Publicerat 10 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyDen 28 oktober kommer Göteborgssonen Nasim ”The Matrix” Kazem att agera den ena halvan av huvudmatchen på Muay Thai for Life (MTFL) 6.0: Unite Against Cancer, på hemmaplan i Partille Arena!

Det är ett storslaget möte med den spexiga, stigande Malmötalangen Amir El-Dakkak som väntar och förväntningarna är höga då deras stilar bäddar för ett oförglömligt krig.

För Kazem blir det också ett tillfälle att återvända till vinstkolumnen, då han förlorade ett domslut mot Linus Bylander på MTFL 5 i våras. Det var en fantastiskt underhållande match där fansen blev de största vinnarna, och Kazem ser på saken positivt, trots motgång.

-Det stämmer, jag tar med alltid med mig lärdomar från alla matcher, vinst eller förlust, berättar Kazem i intervju med Maximum Sports.

Att ha en förlust i ryggen kan ibland tillföra extra press för vissa fighters. Trots att hans förra prestation framför hemmapubliken slutade i nederlag så skrattar Kazem bort tanken av att känna extra press inför sin kommande match.

-Nej, jag känner ingen press, det blir alltid underhållande oavsett.

Kazem, som representerar Lejonkulan (Göteborg Muay Thai), är en härdad och erfaren fighter. Han har bland annat slagit Thiago Mendes och mött elitfighters som Youssef Assouik.

El-Dakkak har varit en stigande kraft som många har lagt märke till tidigt, men Kazem hade inte lagt särskilt mycket fokus på Malmöiten – fram tills nu.

-Han har faktiskt inte varit på min radar. Jag fick förfrågan och då hamnade han på min radar. Han är en duktig fighter och framtiden för sporten – så varför inte möta honom?

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Gäller att ta sig ur hans rytm” 

Kazem är mer erfaren inom sporten och har gått fler proffsmatcher än den unge talangen El-Dakkak.

Just skillnaden i erfarenhet är något som ”The Matrix” tror kan ha en stor effekt på matchens utgång och att den rutinen kan se till att Kazem håller i taktpinnen.

-Jag kan inte svara på hur det kommer påverka matchen men erfarenheten är nog ett plus. Det gäller och ta sig ur hans rytm och vända det till sin egna rytm och jobba med ens egna game.

Kazem må vara något fåordig inför match men han är den sortens fighter som låter sina slag, sparkar, armbågar och knän tala i ringen.

I det avseende har han onekligen talets gåva och han förbereder sig för att hålla ett föredrag för Göteborgspubliken i Partille Arena.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner mellan Nasim Kazem och Amir El-Dakkak? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Nasim Kazem inför huvudmatchen: ”Han har inte varit på min radar” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela